Kleine gelaagde tiramisu’s met bosvruchten
Snijd uit de rol bladerdeeg een even aantal rechthoeken van dezelfde afmeting. Bak ze in de oven op 200°C gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze goud kleuren en opzwellen. Laten afkoelen.
Bereid in de tussentijd de crème met Mascarpone: breng in een pannetje de melk aan de kook met het ingesneden stokje vanille en laat het ongeveer 15 minuten intrekken.
Doe in een andere pan de eierdooiers met de suiker, meng zorgvuldig, voeg dan de bloem toe en roer goed; vervolgens voeg je al roerend zachtjes de melk toe en verwarm je alles op een matig vuur.
Kook en blijf de crème mengen tot deze stevig en glad wordt. Laat het een beetje afkoelen (bedek het met huishoudfolie) en werk er de Mascarpone in met gebruik van een garde, om een perfect gelijkmatig en fluwelig mengsel te verkrijgen.
Bereid de tiramisu: deponeer in elk bord een lepel room, een laag bladerdeeg, opnieuw room, afgewisseld met de gewassen en voorzichtig afgedroogde bessen, en herhaal de lagen totdat alle ingrediënten zijn gebruikt.
Leg op de laatste laag crème, bosvruchten, een paar kleine muntblaadjes en een sluier van poedersuiker.