Recept

Tiramisu met bosvruchten en speculaas

Tiramisu met bosvruchten en speculaas - Galbani
Preparazione

Leg de tevoren gewassen bosvruchten in een schaal met 2 eetlepels suiker zodat de vruchten al hun smaak aan de bereiding geven. Je kunt kiezen voor verse vruchten als je daar de voorkeur aan geeft: dat is nog beter.

Verkruimel de inhoud van een pak speculaas in grote stukken en doe deze in een kom. Lange vingers of boudoirs kunnen de speculaas vervangen. Alles hangt af van wat je gewend bent of waar je zin in hebt.

Ga nu aan de slag met de eieren en begin met het scheiden van het eiwit en de dooiers.

Klop de eiwitten goed stijf met een snufje zout met behulp van een elektrische garde; je kunt ze ook met de hand kloppen als je genoeg kracht en doorzettingsvermogen hebt.

Werk in een andere schaal de dooiers in poedersuiker met de inhoud van een zakje vanillesuiker met behulp van een elektrische mixer. Klop het geheel totdat het mengsel bleek wordt en een klein beetje schuimt.

Werk de Mascarpone van Galbani in het mengsel en voeg voorzichtig het opgestijfde eiwit toe. Meng alles om een gladde en gelijkmatige bereiding te krijgen.

Om het af te maken maak je de glaasjes op door te beginnen met een laagje verkruimelde speculaas, vervolgens de crème met Mascarpone en de bosvruchten.

Herhaal de handeling tot aan de rand van de glaasjes en eindig met een laagje crème met Mascarpone van Galbani en je tiramisu is af!

Denk eraan om de tiramisu enkele uren koud te zetten in de koelkast voor hem te serveren, Het recept zal nog beter zijn als je de tiramisu de dag ervoor klaarmaakt.

Tip van Miamissimo

Om sneller de goede dichtheid te krijgen bestaat het trucje eruit om een snufje zout toe te voegen voordat je de eiwitten klopt.

Varianten:

Voor een nog smakelijker recept dat ideaal is voor de zomerdagen kun je de koekjes ook een in siroop van bosvruchten dopen voor ze in de glaasjes te leggen. Verdun daarvoor een siroop van aardbei, framboos of ander fruit met wat water en drenk de koekjes daarin.

Voor de zomerdagen geef je een exotische touch aan de laatste minuten van je maaltijd door de bosvruchten te vervangen door exotisch fruit zoals ananas of mango.

Gebruik in de herfst gekarameliseerde appels.

Doe de suiker in een pan en laat deze op laag vuur smelten. Het is niet nodig om te roeren: je kunt het beste de pan van tijd tot tijd schuin houden.

Je kunt een scheutje citroensap toevoegen of afwachten tot de karamel amber kleurt en er wat warm water bij gieten.

Meng alles en zet het terug op het vuur totdat je de goede dichtheid hebt.

Gebruik voor de samenstelling een spuitzak om de laag koekjes met de crème met Mascarpone te bedekken.

Op het moment van opdienen bestrooi je de tiramisu met wat lepeltjes cacaopoeder. Voor een gastronomischer dessert kies je chocoladepoeder en voeg je wat stukjes speculaas toe.n

Dit recept delen De link is gekopieerd