Recept

Pasta uit de oven op de wijze van Bari

Pasta uit de oven op de wijze van Bari - Galbani
Preparazione

Dit recept maakt deel uit van de traditionele Italiaanse gerechten uit de streek van Apulië en is een gerecht dat iedereen lekker zal vinden!

Snijd de helft van een ui fijn en fruit deze met twee eetlepels olijfolie in een antiaanbakpan.

Voeg een fles tomatenpuree toe en de helft van het volume van de tomaten aan water.

Voeg peper en zout toe en laat garen met een deksel op zacht vuur totdat de saus gereduceerd is.

Neem in de tussentijd een grote schaal waarin je het gehakt gaat mengen met de eieren, de geraspte kaas en het paneermeel. Vergeet niet peper en zout toe te voegen en meng opnieuw zodat je een soepel en smeuïg “deeg” krijgt. (Je kunt indien nodig een beetje water toevoegen),

Vorm met de palmen van je handen vleesballetjes alvorens ze in de garende saus te doen.

Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op het pak.

Giet ze af voor ze met de tomatensaus met balletjes te mengen, waarbij je een opscheplepel saus apart houdt.

Verwarm je oven voor op 180°C.

Beboter een gratinschaal en strooi er wat paneermeel in.nn10. Snijd de ballen Mozzarella van Galbani en de Mozzarella Cucina in plakken.

Maak een eerste laag van pasta, bedek deze met schijfjes Mozzarella en bestrooi het met geraspte Parmezaanse kaas, herhaal de handeling en eindig met de opscheplepel saus die je apart had gehouden.

Doe de schaal in een warme oven gedurende ongeveer 25 minuten.

Tip van Miamissimo

Dit gerecht van in de oven gegaard gehakt kan ook worden gemaakt met rundergehakt, kipgehakt of kalfsgehakt.nnDe gemaakte hachee van vlees kan ook dienen om gevulde groenten te maken: aubergine, courgette, tomaat of paprika…

De saus van dit gerecht is nauw verwant aan de Marokkaanse tajine van kefte balletjes, dat een ander recept is van gehakt in de oven (maar met meer specerijen) die je kunt eten als hoofdgerecht begeleid door brood of aardappels.

Dit recept delen De link is gekopieerd