Recept

Gegrilde kip met Parmezaanse kaas en spaghetti van courgette

Gegrilde kip met Parmezaanse kaas en spaghetti van courgette - Galbani
Preparazione

Begin met de bereiding van de spaghetti van groente. Daarvoor schil je de courgette, de wortel, de ui en de paprika en je snijdt ze vervolgens in lange dunne reepjes.

Snijd het teentje knoflook in stukjes en doe de groenten en de knoflook in een kom met de helft van de olijfolie, het zout en de peper. Goed mengen en koel apart zetten.

Bak de groenten in een sauteerpan op matig vuur. Licht roeren totdat ze gaar zijn, gedurende ongeveer 2 minuten.

Verwarm de tomatensaus en zet deze apart.

Tip van Miamissimo

Je kunt ook zelf je tomatensaus maken.

Bereid de kip door deze te bedekken met de rest van de olijfolie, peper en zout.

Gril vervolgens beide zijden van de kip op 230°C gedurende 10 tot 15 minuten om een binnen temperatuur van 74°C te krijgen.

Voeg de vooraf gesneden Mozzarella toe en sluit de gril om de Mozzarella te laten smelten en hem draderig te maken.

Leg de spaghetti van groenten op een bord, voeg een lepel tomatensaus toe, leg de kip er bovenop en bestrooi het met Parmigiano Reggiano.

Variante : Je kunt dit recept maken door de tagliatelle van groente te vervangen door een eenvoudige julienne van groenten. De julienne van groenten kan worden gemaakt volgens eigen wens en het seizoen: het is echt gemakkelijk om dit recept te variëren naargelang het seizoen. Daarnaast kun je dit recept maken met Pecorino Romano of Grana Padano, ze zullen een iets lichtere smaak geven dan de Parmigiano Reggiano.

Dit recept delen De link is gekopieerd