Recept

Charlotte met bosvruchten en Mascarpone

Charlotte met bosvruchten en Mascarpone - Galbani
Preparazione

Neem om te beginnen genoeg pakjes lange vingers voor het aantal personen om een bakring vol te maken of een ramequin voor een charlotte van 6 cm doorsnee. Verdeel de koekjes in twee gelijke delen.

Los de suiker in een kom op in 20 cl koud water. Roer onophoudelijk totdat de suiker helemaal is opgelost.

Dompel de koekjes vlug in een aardbeiensiroop voordat je ze naast elkaar op de bodem van de bakring of de ramequin legt, en dan rechtop op tegen de wand. Bewaar ze in de koelkast terwijl je de rest van de toebereiding klaarmaakt.

Voor de volgende stap verzamel je alle bosvruchten van het seizoen die je kunt vinden. Frambozen, aalbessen, bosbessen of aarbeien: gebruik alles wat je kunt vinden.

Spoel de vruchten onder de kraan af en laat ze op een doek uitlekken. Vergeet niet om enkele stukken fruit apart te houden om het dessert te versieren.

Klop in een grote schaal de kwark, de Mascarpone en de poedersuiker.

Ga door met deze bewerking totdat de suiker helemaal is opgelost en het mengsel mooi gelijkmatig is.

Doe er gaandeweg de vruchten bij en meng het geheel snel met een lepel of een spatel zonder de vruchten te veel te pletten.

Klaar vervolgens de eieren, doe het eiwit in de kom van de blender en de dooiers in een schaal.

Het doel is om een dessert te maken met frambozen en aardbeien op de manier van een tiramisu. Klop de eiwitten heel stijf op met een snufje zout.

Werk met behulp van een houten spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit van de vorige stap in de Mascarpone terwijl je van onder naar boven roert.

Neem de bakring bedekt met koekjes doordrenkt van siroop en vul ze met deze bereiding van vruchten. Pas op dat het niet over de rand gaat.

Zet je charlotte met Mascarpone en vruchten enkele uren in de koelkast.

Op het moment van opdienen haal je voorzichtig de charlottes uit de vorm en leg je ze op de borden. Versier ze met de vruchten die je apart had gehouden en schenk er een coulis van bosvruchten om heen.

Voeg als laatste enkele blaadjes verse munt toe en een citroenschilletje voor het opdienen.

Tip van Miamissimo

Voeg voor een verfijndere versie vanillesuiker en een vingerhoedje rum aan de siroop toe.

Varianten:

Varieer de vorm waarin je je dessert wilt presenteren: probeer een boomstammetje met een cakeschaal.

Dit recept kun je ook prima maken met ander fruit. Als je de bosvruchten vervangt dan kun je een charlotte met appels of peren maken, al naar gelang je smaak. Weet dat je ook een enkele soort van bosvruchten kunt gebruiken om een charlotte met aardbei of een charlotte met framboos te krijgen.

Maak een koude bereiding met schuimige slagroom met een stokje vanille om je dessert de begeleiden. Kijk anders eens in je boekje met recepten of bekijk een video van een recept om een makkelijk en snel recept te vinden voor een bavaroise, een dessert op basis van gelatine en custard.

Om te doen zoals de grote chef-koks met Michelinsterren het doen die gespecialiseerd zijn in de patisserie kun je je dessert in glazen presenteren met pistache korrels of amandelschaafsel.

Dit recept delen De link is gekopieerd