Recept

Charlotte met appels

Charlotte met appels - Galbani
Preparazione

Bedek de bodem en de wand van een charlotte-vorm (doorsnede ongeveer 26 à 28 cm) met de koekjes gedrenkt in de helft van de Maraschino verdund met wat water en suiker.

Maak de appels schoon, snijd ze in blokjes en dompel ze in de rest van de likeur.

Meng de Mascarpone van Galbani goed met de eieren en de suiker en voeg vervolgens de blokje appels aan de crème van Mascarpone toe.

Laat de gelatine smelten in een pan op matig vuur en werk de gelatine dan voorzichtig in het mengsel terwijl je het geheel daarna goed roert.

Giet dan de bereiding in de vorm.

Laat het enkele uren afkoelen in de koelkast.

Op het moment van opdienen draai je de charlotte om en decoreer je het gebak met de kwark of de slagroom en de schijfjes appel met gekleurde schil.

Serveer je charlotte goed gekoeld.

Dit recept delen De link is gekopieerd