Recept

Gratin van flespompoen met Ricotta

Gratin van flespompoen met Ricotta - Galbani
Preparazione

Zoek je een simpel en makkelijk recept dat je in een oogwenk kunt maken? Kies dan dit heerlijke gerecht van een gratin van flespompoen.

Voorbereiding stap voor stap:

Pel de ui en fruit deze in boter met de spekjes in een stoofpan.

Voeg de in stukjes gesneden flespompoen toe en zout.

Laat dit ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen (totdat de pompoen zacht is).

De oven moet worden voorverwarmd op 180°C.

Voeg de pot Ricotta toe aan de flespompoen en meng het geheel.

Doe het mengsel in een gratinschaal en zet deze gedurende 10 minuten in de oven op 180°C. Controleer de gaarheid met de punt van je mes.

Dien het warm op en eet dit heel eenvoudige vegetarische gerecht met een salade.

Tip van Miamissimo

Hier enkele tips die meer smaak geven aan dit recept:

Prak de flespompoen met een vork als je deze mengt met de Ricotta. Doe er maïzena bij, een ei en geraspte kaas. Parmezaanse kaas of Gruyère is perfect.

Giet ¼ liter melk of vloeibare room over dit mengsel.nnVergeet niet de peper of de nootmuskaat voor de smaak, of enkele specerijen.

Dit recept delen De link is gekopieerd