Recept

Kleine zomerballotins alla Mozzarella

Kleine zomerballotins alla Mozzarella - Galbani
Preparazione

Neem de bieslook en was deze voorzichtig om de stengels niet te breken.

Neem je meloen en snijd hem doormidden zodat je de zaadjes uit de kern kunt verwijderen. De eenvoudigste manier om dit te doen is door het hart van de meloen te schrapen met een kleine lepel. Maar schraap alleen het noodzakelijke; het deel waar de zaden zich bevinden ligt heel dicht bij het hart van de meloen, het zachtste en lekkerste deel.

Snijd je meloen in 12 dunne plakjes (je kunt eigenlijk het aantal plakjes snijden dat je wilt, afhankelijk van het aantal mensen aan je tafel).

Schil met een mes elk van de eerder gesneden plakjes.

Neem je Mozzarella van Galbani en snijd hetzelfde aantal plakjes als je met de plakjes meloen hebt gedaan. Snijd vervolgens alle schijfjes doormidden.

Stel je bundeltje samen:nnPlaats in het midden van je bord de stengel bieslook.

Leg daar twee stukken Mozzarella op.

Bedek dit alles met een plakje rauwe ham en voeg daarop een plak meloen toe.

Maak je bundeltje dan dicht op de manier zoals op de foto hierboven en let op dat je de bieslook zo delicaat mogelijk behandelt om de stengel niet te breken.

Voeg wat peper en zout toe naar smaak.

Dit recept delen De link is gekopieerd