Recept

Gebakrol met Matcha thee en een lichte mousse van citroen en Mascarpone

Gebakrol met Matcha thee en een lichte mousse van citroen en Mascarpone - Galbani
Preparazione

Gebakrolnn1. Bereid een grote bakplaat voor met bakpapier of een siliconen bakmat.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de bloem, de thee, de dubbelkoolzure soda en het zout. Meng alles goed om klontjes groene thee te vermijden.

Klop de hele eieren en werk er dan beetje bij beetje de poedersuiker in (in 3 tot 4 keer) totdat het mengsel bleek wordt en heel licht en romig.

Voeg de alcohol naar keuze toe en dan het mengsel van droge ingrediënten. Meng alles snel met een spatel voor meer verfijning en om te voorkomen dat het mengsel instort.

Giet de bereiding op je bakplaat en maak een grote rechthoek ter grootte van je bakpapier. Doe de plaat ongeveer 12 minuten in de oven (de baktijd kan verschillen per oven) terwijl je de kleur van het gebak in de gaten houdt. Deze mag niet te donker worden zodat het gebak zacht blijft en makkelijk op te rollen. Leg een grote schone doek neer die je ruim bestrooit met poedersuiker.

Na 12 minuten haal je snel de cake uit de oven en draai je hem om op je met poedersuiker bestrooide doek. Rol de cake op zolang deze nog warm is.

Lichte mousse van citroen en Mascarpone: Schil de citroenen fijn en pers het sap. Giet het zo verkregen sap in een pan en voeg suiker en maïzena toe (die je vooraf samen hebt gemengd) en dan de eieren. Verwarm je melange op een matig vuur terwijl je constant roert totdat je een romige substantie krijgt. Doe het in een bak en bedek deze met folie. Koel wegzetten.

Als je crème koud is (ten minste 30 minuten) dan klop je het eiwit stijf.nn10. Haal de crème uit de koelkast en klop deze licht met een vork om klontjes te vermijden en zo een glad mengsel te krijgen.

Doe er allereerst de Mascarpone van Galbani bij en dan het stijfgeklopte eiwit terwijl je alles heel voorzichtig mengt.

Voor de glazuur met groen thee verwarm je op een heel laag vuur de witte chocolade met de melk (niet meer dan 40°C), Van het vuur af voeg je de groene thee toe en maakt het glad.

Samenstelling: Rol voorzichtig de cake uit en verwijder de doek. Besmeer de cake met de lichte citroencrème. Voeg enkele verse frambozen toe. Rol het geheel voorzichtig maar strak op. Versier het met je glazuur met groene thee en leg er wat frambozen op.

Tip van Miamissimo

Er zijn talrijke klassieke varianten van dit gebak mogelijk (garnering op basis van jam of Nutella…).

Je kunt vanillesuiker toevoegen aan de bereiding van het gebak.

Dit makkelijke en snelle recept is ideaal voor een snel vieruurtje.

Ook een hartige versie is mogelijk (kaas, kip…).

Dit recept delen De link is gekopieerd