Recept

Abrikoos met een crème van Ricotta

Abrikoos met een crème van Ricotta - Galbani
Preparazione

Een gastronomisch zomerdessert, makkelijk en snel te maken.

Was de abrikozen, droog ze, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes; voeg enkele druppels citroensap toe om te voorkomen dat ze donker worden, en voeg vervolgens 50 gr rietsuiker toe; laten rusten en van tijd tot tijd roeren.

Doe suiker bij de Ricotta van Galbani, voeg een glaasje sinaasappellikeur toe en meng het geheel tot je een gladde en compacte crème krijgt.

Neem schaaltjes (het liefst van blank glas, want het contrast tussen het wit en het oranje is prachtig): doe de crème van Ricotta onderin, voeg vervolgens de blokjes abrikoos toe, en voor een nog verfijnder effect kun je het afmaken met een tipje slagroom.

Het dessert is klaar: voor warme zomeravonden hoef je met dit soort recepten niet meer te twijfelen tussen zin in fruit en zin in zoetigheid: de twee gaan samen in een heel verfijnd gerecht.

Dit recept delen De link is gekopieerd