Recept

Carpaccio van sinaasappel, kaneel en pijnboompitten, “Crema al Mascarpone”

Carpaccio van sinaasappel, kaneel en pijnboompitten, “Crema al Mascarpone” - Galbani
Preparazione

Ontdek het korte, snelle en voor iedereen makkelijk toegankelijke recept voor Carpaccio van sinaasappel met kaneel, een variant van een geraffineerde fruitsalade om je desserts te betoveren en je gasten, vrienden en/of familie te verrukken.

Dit unieke dessert zal van jou een creatieve “chef” maken die weet hoe je gerechten moet verfraaien dankzij eenvoudige ingrediënten.

Begin met behulp van een keukengerei zoals een dunschiller de sinaasappels te schillen en haal daarbij de volledige schil inclusief het witte velletje weg.

Snijd vervolgens de sinaasappels in dunne plakjes voordat je ze plat in een diep bord legt.

Pers het sinaasappelsap apart dat je in een kom mengt met de specerijen van kaneel en de krenten voordat je het sap enkele uren laat trekken.

Om een mooi effect te creëren schik je de schijfjes/plakjes sinaasappel in roosvorm op de dessertborden. Je kunt de foto hierboven raadplegen om je te helpen bij de presentatie.

Als je bereiding op basis van sinaasappelsap en specerijen eenmaal klaar is dan smeer je de schijfjes sinaasappel royaal in met het vocht dat je hebt gemaakt om de smaak van het fruit op te halen.

Om een frisse en sappige noot aan je gerecht toe te voegen kun je een vleugje schuim van de Crema al Mascarpone van Galbani op de schijfjes zuidvruchten aanbrengen.

Pak je borden in met huishoudfolie en bewaar ze enkele uren koud voordat je ze gaat eten.

Bestrooi ze voordat je ze serveert met wat blaadjes munt en pijnboompitten en voeg in het midden een meringue toe om de presentatie te vervolmaken.

Tip van Miamissimo

Deze frisse sinaasappelsalade is een prachtig accompagnement voor al je desserts of feestmaaltijden. Dankzij de noten van zachte en subtiele specerijen is de carpaccio van sinaasappel welkom bij een gastronomisch gedeeld diner tussen vrienden.

Dit recept delen De link is gekopieerd