Recept

Rolletjes van aubergines uit de oven

Rolletjes van aubergines uit de oven - Galbani
Preparazione

Op zoek naar eenvoudig te maken maar smakelijke recepten voor aubergines? Dit eenvoudige recept van aubergines uit de oven zal je vast bevallen. De voorbereiding ervan kost niet veel tijd. Een eenvoudig en snel recept om thuis te maken, perfect als je op zoek bent naar ideeën voor een vegetarisch menu

Om je recept van in de oven gebakken aubergines te maken, was je de aubergines in schoon water voordat je deze in de lengte in dunne plakjes snijdt. Kies bij voorkeur voor grote aubergines, je krijgt een groter plakje, beter dan kleine aubergines.

Bak ze een voor een in een pan met antiaanbaklaag en een scheutje olijfolie, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Zout toevoegen.

Bereid de aanmaak: was de cherrytomaten, snij ze doormidden en doe ze in de pan gedurende tien minuten op een matig vuur met een of twee eetlepels olijfolie extra vierge, een paar basilicumblaadjes, het teentje knoflook, een paar twijgjes tijm, zout. Vergeet de peper uit de pepermolen niet om het allemaal af te maken.

Bereid de farce voor. Meng in een bakje de Ricotta van Galbani met de in blokjes gesneden Mozzarella, het paneermeel, 50 gr Grana Padano D.O.P van Galbani, de nootmuskaat. Zout en peper. Je kunt fleur de sel gebruiken als je dat wilt. Weet dat je ook een andere kaas kunt kiezen. Een Fourme d’Ambert, kwark of geitenkaas kunnen worden gebruikt om de farce te maken.

Leg op elke plak aubergine een lepeltje farce en rol de plak op om een rolletje te krijgen.

Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal ingevet met een scheutje olijfolie extra vierge en giet er de tomaten overheen uit de koekenpan.

Bestrooi dit met Grana Padano D.O.P. van Galbani en zet de schaal gedurende ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.

Tip van Miamissimo

Deze manier om aubergines in de oven te bereiden kan in verschillende varianten worden uitgevoerd. Auberginekaviaar is perfect bij kalfs- of visgerechten. Je kunt deze auberginekaviaar ook op sneetjes brood smeren en als aperitief serveren.

Om deze zelfgemaakte kaviaar te maken, bak je de aubergine in de oven en verzamel je het vruchtvlees. Voeg zout en citroensap toe en laat de kaviaar minimaal twee uur afkoelen voordat je hem serveert. Gebruik een paar peterselie- of korianderblaadjes om deze heerlijkheid op smaak te brengen en te versieren.

Dit recept delen De link is gekopieerd