Recept

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen - Galbani
Preparazione

Laat de blaadjes gelatine in koud water weken om ze zacht te maken.

Gebruik een springvorm van 22 cm doorsnee. De vorm bevochtigen en openen. Knip uit bakpapier een cirkel van dezelfde diameter en leg deze op de bodem van de vorm. Bedek ook de omtrek met een lange strook bakpapier en sluit de vorm.

Reduceer de biscuitjes tot kruimels om een crumble te maken en smelt boter om mee te vermengen. Bedek daar de bodem van de vorm mee (een vorm met scharnier bijvoorbeeld) en druk aan om een regelmatige en niet te dikke laag te krijgen. Zet het daarna in de koelkast om af te koelen.

Verwarm 5 cl verse room en 400 gr witte chocolade in een pan en voeg de uitgewrongen blaadjes gelatine toe.

Klop de rest van de room op om er slagroom van te maken.

Klop in een schaal de suiker, de Mascarpone 250g van Galbani, de Ricotta 250g van Galbani, het sap van citroenen en een citroenschilletje.

Voeg het mengsel crème-gelatine-witte chocolade toe en daarna de gemaakte slagroom en meng alles voorzichtig om een smeuïge bereiding te krijgen.

Reserveer een deel van de frambozen voor de decoratie en snijd de rest in tweeën. Verdeel een deel rechtop rondom de rand van de vorm en bewaar de rest apart.

Giet de helft van de bereiding met citroen uit, voeg een laag frambozen toe en bedek het met de rest van het mengsel. Gedurende 6 uur in de diepvries zetten.

Leg de cheesecake uit de vorm op een schaal en laat hem 1 uur op kamertemperatuur om te laten ontdooien. Vervolgens versieren met de frambozen en de vooraf geraspte witte chocolade.

Tip van Miamissimo

Cheesecake wordt gemaakt met al je favoriete verse kazen en is een van de bekendste gebakjes.

Voor een meer klassieke frambozen-cheesecake, zoals frambozentaart, kun je de citroen vervangen door vanille. Snijd hiervoor een vanillestokje doormidden en doe de korrels bij de bereiding. Vervang ook een deel van de suiker door vanillesuiker.

Dit recept delen De link is gekopieerd