Recept

Tiramisu van crumble met appels

Tiramisu van crumble met appels - Galbani
Preparazione

Maak een reis in de boeiende wereld van je herinneringen en denk terug aan de verrukkelijke smaak van de appeltaart die de zonnige middagen van je jeugd heeft opgeluisterd. In dit makkelijke recept stellen we je voor om die smaak terug te vinden en hem te mengen met een van de meest klassieke en meest bekende Italiaanse desserts, de tiramisu.

De eerste fase van dit recept bestaat uit de bereiding van de crumble. Meng in een schaal 60 gr suiker met de bloem en werk er dan 70 gr in stukjes gesneden boter in.

Kneed het deeg met je vingers om een kruimelige structuur te geven. Het resultaat moet brokkelig zijn zonder grote klonten.

Doe dit alles op een bakplaat en bak het gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Laat de zo verkregen biscuits afkoelen en verkruimel ze.

Schil de appels en snijd ze in blokjes.

Laat de rest van de boter smelten in een koekenpan en bak de appels hierin goudbruin gedurende 10 minuten, voeg dan de Calvados toe en laat het afkoelen.

In de tussentijd ga je het allergemakkelijkste recept volgen om een tiramisu te maken. Begin met de eieren te klaren door eiwit en dooiers te scheiden.

Doe de dooiers in een schaal en bewerk ze met een elektrische mixer met 20 gr suiker tot het mengsel bleek wordt en schuimig.

Werk de Mascarpone in deze bereiding in en meng alles zodat je een gladde crème krijgt.

Vervolgens klop je nog steeds met een elektrische garde de eiwitten stijf. Het geheim om deze handeling te laten slagen is het toevoegen van een snufje zout bij het eiwit. Zo krijg je sneller opgestijfd eiwit.

Werk er voorzichtig het gestijfde eiwit in van de voorgaande stap om een heerlijke crème met Mascarpone te krijgen.

Voor de samenstelling maak je het dessert op in een glas of op een bord waarbij je ervoor zorgt om de bodem te garneren met appels in Calvados en alles de bedekken met een laagje crème met Mascarpone.

Doe het meerdere uren in de koelkast, 12 tot 24 uur.

Bedek het bord of elk glaasje met de crumble op het moment van serveren.

Tip van Miamissimo

Als je al in je boekje met recepten hebt genoteerd hoe je een tiramisu met appel moet maken of als je het basisrecept hebt dan blijven de ingrediënten ongeveer hetzelfde voor deze versie, maar het is de manier van bereiding van het dessert die een beetje anders is.nnAls je geen tijd of puf hebt om de crumble te maken dan kies je voor een bereiding met een kant-en-klare crumble van de versafdeling van je supermarkt. De appels zijn ook veel smakelijker als je ze marineert in een eetlepel honing. Deze tip geldt voor je recept voor de taart of de compote. Om meer smaak en geur aan je recept te geven vervang je de suiker door een zakje vanillesuiker.

Als je geen vanille hebt dan kun je een heerlijk dessert maken door een theelepel kaneel toe te voegen aan de gekarameliseerde appels. Je kunt ook enkele druppels vanille-extract gebruiken om je tiramisu met appel te parfumeren.nnJe krijgt een mooie kleur als je goed rijpe Granny Smith appels kiest. Voor een uitbarsting van frisheid in de mond maak je de opmaak af met in blokjes gesneden appel.

Varianten: Een snellere en makkelijkere versie van dit recept bestaat uit de vervanging van de crumble door speculaas of lange vingers (voor meer smeuïgheid). Om dat te maken prak je ze en bevochtig je ze lichtjes met koffie, vruchtensap, melk, of waarom niet een beetje rum.

Dit recept delen De link is gekopieerd