Mini Burger - Galbani
Preparazione

Snijd je mini buns in tweeën en gril ze twee minuten in de oven.

Braad de biefstukjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie en snijd ze daarna in vieren.

Snijd de mini-balletjes Mozzarella van Galbani en de cherrytomaten in tweeën.

Breng de garnering aan: een beetje pesto, een blaadje sla, een stuk biefstuk en vervolgens de helft van een mini-balletje Mozzarella en ten slotte een schijfje tomaat en bedek het met het brood.

Maak de mini burgers vast met een in tweeën gesneden houten spiesje of met een tandenstoker.

Varianten: Speel met kaas: een dun plakje Parmezaanse kaas, Comté of Reblochon zal iedereen plezier doen die houdt van wat sterker smakende kazen. Vervang de pesto door ketchup, mayonaise of een hamburgersaus als je de voorkeur geeft aan een klassieke burger. Voor een verfijnd aperitief garneer je je burgers met foie gras en gekonfijte uien, of met gerookte zalm met een kwarksaus, bieslook en paprika.

Tip van Miamissimo

Je kunt ook zelf het brood voor je burgers maken als je vroeg genoeg begint want het recept heeft rusttijden nodig. Maar het deeg kneden zal kinderspel zijn als je een keukenmachine hebt. Hier zie je in 9 makkelijke stappen de voorbereiding om zelf brood te maken dat zelfs Robert van Beckhoven zal waarderen!

Doe 500 gr bloem, een goeie snuf zout, 25 gr suiker en 2 zakjes bakkersgist in de kom van de keukenmachine.

Voeg 200 ml water toe, 75 ml lauwe melk en 2 eieren (of 1 groot ei). Kneed gedurende enkele minuten totdat het deegt loslaat van de rand.

Nu is het tijd om 30 gr boter in stukjes gesneden toe te voegen, een voor een.

Kneed opnieuw enkele minuten, en haal het deeg uit de kom. Maak er een bal van, doe die in een schaal en bedek deze met ingevette krimpfolie.

Laat het deeg gedurende 1,5 uur rijzen (het zal verdubbelen in volume).

Wanneer het goed is gerezen kneed je het snel met de hand en verdeel je het in porties die je 5 minunten onder een theedoek laat rusten.

Vorm kleine bollen en leg ze met tussenruimtes op een plaat bedekt met bakpapier. Denk er om ze wat platter te maken voordat je ze gedurende 1,5 uur laat opzwellen, bedekt door een theedoek.

Verwarm je oven voor op 200°C. Bestrijk met een kwast elke bol met melk -naar smaak, je kunt de melk vervangen door een eiderdooier- en bestrooi ze met sesamzaad of maanzaad.

Bak ze 15 minuten in de oven: de broodjes moeten mooi goudkleuring zijn.nnnJe hoeft nu alleen nog je broodjes te garneren naar je eigen smaak. Een heerlijk aperitief!

Dit recept delen De link is gekopieerd