Recept

Gorgonzola, vijgen en Balsamico-azijn

Gorgonzola, vijgen en Balsamico-azijn - Galbani
Preparazione

Dit is een heel makkelijk recept dat je kunt opdienen in afwachting tot het voor- en hoofdgerecht klaar zijn. Je vindt vijgen terug in recepten voor desserts maar deze versie waar ze bij het aperitief zijn uitgenodigd zal je zeker niet teleurstellen. Serveer het met een goed glas witte wijn en je gasten zullen verrukt zijn.

Schenk om te beginnen de Balsamico-azijn in een pannetje en reduceer die tot een derde om een siroopachtige dichtheid te krijgen.

Breng daarnaast de Gorgonzola D.O.P. op smaak met een beetje zout, meng het goed en smeer de kaas uit over de vijgen. Maak het af met een lepeltje siroop van azijn voordat je het serveert.

Het meest ideaal is het om dit mengsel op te maken op stukjes geroosterd brood.

Dit recept delen De link is gekopieerd