Recept

Brioche gevuld met Mascarpone en kersen

Brioche gevuld met Mascarpone en kersen - Galbani
Preparazione

Met zijn goudkleurige vlechtwerk, zijn bolle korst en zijn gulle kruim is het onmogelijk om hier niet aan te denken voor het ontbijt. Of je het naturel lekker vindt of met iets erbij: de gevulde brioche met Mascarpone en kersen is de gastronomische touch om je desserts verleidelijk te maken.

Breng in een pan de melk aan de kook gedurende enkele ogenblikken. Van het vuur af voeg je een overlangs ingesneden vanillestokje toe en laat je het aroma gedurende 12 minuten in de melk trekken.

Meng in een aparte kom de dooiers met de suiker en de bloem. Als het mengsel gelijkmatig is dan meng je deze bereiding voorzichtig in de pan die het mengsel melk-vanille bevat.

Breng zo de pan opnieuw aan de kook en ga door met voorzichtig roeren in de crème op een laag pitje totdat deze gaat bubbelen. Je kunt ophouden met roeren als de crème een beetje verdikt is.

Zet de crème terzijde om deze enkele minuten af te laten koelen.

Bewerk de Mascarpone van Galbani op een klein bordje met behulp van een vork om deze kneedbaarder te maken. Als de textuur tenslotte zacht is voeg je de kaas aan de afgekoelde crème toe en meng je het geheel opnieuw.

Op dit punt van het recept heb je twee verschillende schalen nodig waarin je de crème in tweeën scheidt. De eerste schaal moet een derde van de crème bevatten. De rest van de crème moet in de tweede schaal.

Voeg aan de eerste kom de twee theelepels bittere cacaopoeder toe en meng het geleidelijk. Deze crème met cacao zal later dienen om onze gevulde brioche op te maken.nn8. Snijd cirkelvormige plakken van de brioche van Nanterre.

Leg op een dessertbord een plak brioche van Nanterre en stel je mini-tiramisu als volgt samen: wissel af met een plakje brioche, een laagje crème van Mascarpone, kersen op siroop en dan nog een laagje brioche en crème.

Giet met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond de laatste laag cacaocrème en maak er kleine nestjes mee.nn11. Om een verfijnde en esthetische touch te geven aan de mini-tiramisu bestrooi je het dessert met pure chocolade hagelslag en decoreer je het met een paar chocolade eitjes.

Je kunt er nu van gaan smullen!

Tip van Miamissimo

De brioche gevuld met Mascarpone en met kersen is een origineel recept dat je kunt eten bij het ontbijt of dat je als vieruurtje kunt aanbieden aan je gasten.nnJe kunt er ook rustig een bolletje vanille-ijs bij doen om de smaak te ondersteunen.nnHeb je geen brioche van Nanterre om je recept te maken? Dan kun je die ook heel goed vervangen door een eenvoudige versie op basis van casinobrood.

Dit recept delen De link is gekopieerd