Recept

Cannelloni met vlees

Cannelloni met vlees - Galbani
Preparazione

Pel, was en snijd de ui fijn.

Verwarm je koekenpan met een eetlepel olijfolie extra vierge erin en doe er de ui in met de knoflook die je vooraf hebt gepeld, ontkiemd en gehakt.

Wanneer de ui begint te kleuren voeg je het gehakt toe in de pan en meng je het geheel. Laat alles in de koekenpan goudbruin worden gedurende een vijftiental minuten en voeg peper en zout toe.

Aan het eind van de kooktijd giet je wat rode wijn over het gehakt en je laat het inkoken tot alles verdampt is.

Doe je Ricotta van Galbani in een grote schaal en prak deze met een vork. Voeg de hele eieren toe, de Parmigiano Reggiano D.O.P. van Galbani en een snufje zout. Meng alles voorzichtig met je houten lepel.

Als je melange gelijkmatig is dan doe je het lauwe gehakt in de schaal en meng je het totdat de farce opnieuw gelijkmatig wordt.

Als de farce soepel en stevig is kun je de cannelloni een voor een vullen met het mengsel met behulp van een lepeltje.

Begin de bereiding van je bechamelsaus door een pannetje op het vuur te zetten met de melk erin.

Terwijl het warm wordt laat je de boter smelten op een laag vuur in een andere pan. Als de boter is gesmolten voeg je in een keer de bloem toe en roer je krachtig met een garde totdat er geen klontjes meer zijn.

Voeg dan al roerende de warme melk toe, de peper, een snufje nootmuskaat en zout totdat de bechamelsaus mooi dik is.

Smeer een dikke laag béchamel op de bodem van je schaal en leg je gevulde cannelloni naast elkaar daarop.

Bedek je schaal met cannelloni gelijkmatig met de rest van de bechamelsaus en bestrooi het met stukjes geitenkaas.nn13. Gedurende 30 minuten in de oven zetten die voorverwarmd is op 180°C (thermostaat 6°).

Serveer je cannelloni met vlees goed warm met een beetje rijst en trakteer je gasten op een zelfgemaakt verfijnd en huiselijk menu.

Dit recept delen De link is gekopieerd