Recept

Ravioli met rode pesto en Parmigiano Reggiano

Ravioli met rode pesto en Parmigiano Reggiano - Galbani
Preparazione

Voor het deeg: Meng de bloem, de eieren en de olijfolie. Kneed alles totdat je een gelijkmatige bal deeg hebt.

Pak het deeg in en laat het 2 uur in de koelkast rusten.

Voor de vulling: Snipper de uien en de sjalot. Fruit ze in de koekenpan en voeg het gehakt toe en de in stukken gesneden tomaten.

Prak het vlees met een vork om brokken te vermijden, voeg de in stukken gesneden peterselie en basilicum toe en een beetje peper en zout. Meng alles om een fijne vulling te krijgen en laat deze 35 minuten op laag vuur sudderen.

Je kunt andere soorten vulling maken met Ricotta, spinazie of champignons: laat je verbeelding de vrije loop!

Voor de samenstelling rol je het deeg uit op het met bloem bestoven aanrecht met behulp van een deegrol. Steek rondjes deeg uit met een uitsteekvorm.

Leg hoopjes vulling op de helft van de rondjes en sluit ze af met behulp van een vork.

Voor de rode pesto: Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en leg ze apart.

Doe de pijnboompitten, de gekonfijte tomaten, de verse basilicum en de Parmigiano Reggiano in een kom. Meng alles enkele seconden.

Voeg de tomatenpuree toe, de Balsamico-azijn en de olijfolie. Doe er een beetje peper en zout op en meng het opnieuw om een mooie romige pesto te krijgen.

Kook in licht gezouten kokend water de ravioli gedurende 7 tot 8 minuten.

Giet ze af en dien ze op in een diep bord.

Voeg de rode pesto toe en bestrooi met Parmigiano Reggiano.

Voor dit recept kun je ravioli gebruiken die je al kant-en-klaar koopt in de winkel. In dat geval hoef je alleen de rode pesto te maken en ze te bestrooien met Parmigiano Reggiano als ze gaar zijn!

Tip van Miamissimo

Om knapperigheid aan je gerecht te geven is er niets zo mooi om heerlijke krullen van Parmezaanse kaas te maken! Het is heel makkelijk: bedek je ovenplaat met bakpapier. Leg er met behulp van een soeplepel de Parmezaanse strooikaas op terwijl je probeert om mooie ronde schijfjes te maken. Je kunt ook een uitsteekvorm gebruiken om ze een mooie regelmatige vorm te geven. Laat een afstand van ongeveer 3 centimeter tussen de krullen. Bakken gedurende 4 tot 7 minuten op 190°C. Goed in de gaten houden dat je krullen goudbruin worden maar niet teveel! Ze zullen nog wat zacht zijn als je ze uit de oven haalt, dat is normaal. Laat ze opstijven en maak ze voorzichtig met een mes los. Je kunt ze ook nog warm op een deegrol leggen (bedekt met bakpapier of aluminiumfolie) of op een plaat om ze hun ronde vorm te geven.

Dit recept delen De link is gekopieerd