Makkelijke en snelle tiramisu met citroen
Maak een beslag van eierdooiers, suiker, mascarpone en lemon curd.
Klop de eiwitten tot sneeuw, die je voorzichtig onder het beslag vouwt.
Snij de cake in plakjes en drenk deze even in een kom gevuld met limoncello.
Neem acht glaasjes en leg op de bodem van elk glaasje een laagje cake. Spuit hierop het beslag. Herhaal deze handeling.
Vlak voor het opdienen klop je het eiwit van twee eieren met fijne suiker stijf. Doe deze meringue in een spuitzak en spuit er een laagje van bovenop de inhoud van elk glaasje. Brand dit nog even af met een brander, indien je dit voorhanden hebt.
Werk af met een beetje rasp van limoen. Zo verwen je niet alleen het oog, maar ook de smaakpapillen!
Je kan deze delicatesse altijd portioneren zoals jij dat wil. Zo kan je hem ook perfect in een miniportie serveren, als toevoeging bij een Café Gourmand.