Recept

Pizza Diavolo

Pizza Diavolo - Galbani
Preparazione

Verwarm je oven voor op de maximale temperatuur. Gebruik bij voorkeur een pizzasteen in je oven.

Leg je deeg uit tot een ronde schijf en let op dat je een mooie rand van ong. 1,5 centimeter behoudt.

Als je bodem klaar is, zorg dan dat je alle bloem van je bodem afklopt, zodat het niet verbrandt in je oven. Dit geeft namelijk en beetje een bittere smaak aan je pizza.

De tomatensaus die je gebruikt kan je kant-en-klaar kopen (passata) in de supermarkt, maar je kunt ook Italiaanse tomaten in blik kopen en die zelf pureren. Voor 1 pizza heb je ong. 100gr tomaten saus nodig.

Schep met een grote lepel de saus in het midden van de pizza en wrijf de saus in een ronddraaiende beweging uit over de hele pizza, zorg dat je ong. 1,5 centimeter van de rand blijft.

Verdeel de salami, peper en paprika over de pizza en schuif het geheel in de oven.

Houd goed in de gaten dat de pizza gelijkmatig bakt en draai eventueel de pizza na een paar minuten een halve slag.

Snij ondertussen de Galbani Maxi Buffelmozzarella in schijfjes en laat deze uitlekken op wat keukenrolpapier.

Na ong. 5 minuten haal je de pizza even uit de oven en voeg je de buffelmozzarella toe.

Laat de pizza bakken tot de bodem begint te verkleuren en de kaas mooi smelt. Let op dat de ingrediënten niet verbranden.

Na een totaal van ong 10-12 minuten in de oven, kan de pizza er uit.

Verdeel de nu de romige binnenkant van de burrata over de pizza, een klein beetje olie er overheen en smullen maar!

Buon appetito!

Dit recept delen De link is gekopieerd