Recept

Vegetarische lasagne met artisjokken, asperges en courgettes

Vegetarische lasagne met artisjokken, asperges en courgettes - Galbani
Preparazione

Zet deze makkelijke en snel te maken vegetarische lasagne op je menu!

Spoel allereerst de courgettes, de asperges en de artisjokken af met water. Vergeet niet de buitenste harde blaadjes weg te halen van de artisjok. Als de groenten goed zijn gewassen dan snijd je ze in reepjes en doe je ze ongeveer 10 minuten in een koekenpan met olijfolie, ui en peterselie. Zet ze apart.

Bereid vervolgens de béchamel door de boter te laten smelten op een zacht vuur in een andere pan, en voeg dan al roerende de bloem en de melk toe. Meng dit totdat de béchamel dik wordt. Vergeet niet om peper en zout toe te voegen totdat de saus naar je smaak is.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een pan en kook hierin in kokend water de bladen lasagnedeeg met een scheutje olijfolie zodat ze niet gaan plakken (dit is niet nodig als je pasta neemt die klaar is om te koken).

Zet een gratinschaal op het aanrecht. Giet er eerst 1/3 van je bereide bechamelsaus in, bedek het vervolgens met een laag bladen van lasagnedeeg, doe daarop de helft van de groenten en de helft van de Mozzarella Cucina die je tevoren in plakjes of blokjes hebt gesneden.

Bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas Gran Gusto van Galbani en giet er wat bouillon over. Leg opnieuw een laag pasta en de rest van de ingrediënten in dezelfde volgorde en eindig met de rest van de béchamel en de Parmezaanse kaas.

Als je oven op de juiste temperatuur is doe je er de schaal in gedurende 20 minuten en eet je de lasagne daarna zonder te wachten als het nog warm is.

Tip van Miamissimo

Als je de groenten bakt, breng ze dan gerust op smaak door Provençaalse kruiden toe te voegen, 2 geperste teentjes knoflook en in schijfjes gesneden wortels, of ook 2 eetlepels pesto.

En in plaats van courgettes kun je ook aubergines gebruiken.

Dit recept delen De link is gekopieerd