Recept

Pasta met vier kazen

Pasta met vier kazen - Galbani
Preparazione

Neem een koekenpan en laat de helft van je boter smelten, ofwel ongeveer 50 gram.

Als de boter is gesmolten dan voeg je de bloem toe en meng je alles krachtig.

Voeg nu de koude melk toe.

Roer opnieuw je bereiding en breng het geheel ongeveer 5 tot 6 minuten aan de kook.

Neem in de tussentijd het zakje met de Gorgonzola D.O.P. van Galbani en snijd de kaas in kleine stukjes op je aanrecht of op een snijplank.

Doe hetzelfde met de Mozzarella van Galbani maar snijd deze in plakjes; herhaal deze handeling nogmaals met de geitenkaas.

Als de tijd voorbij is neem je de koekenpan van het vuur en voeg je er de stukjes Gorgonzola aan toe.

Voeg ook de Mozzarella van Galbani en de geitenkaas toe.

Meng alles goed totdat alle kaas is gesmolten en gebonden is met de andere ingrediënten.

Als je deze stap hebt uitgevoerd dan neem je een grote pan die je met water vult.

Breng het water aan de kook en dompel er je pasta in met inachtneming van de kooktijden die op het pak staan (stevig, al dente, zacht).

Als de pasta gaar is volgens je smaak dan giet je ze zorgvuldig af.

Giet ze dan in een schaal en voeg peper en zout naar wens toe.

Voeg ten slotte de tomatensaus toe die je hebt gemaakt.

Meng alles goed.nnJe heerlijke pastagerecht met kazen is klaar! Je hoeft het alleen nog maar op te eten!

Tip van Miamissimo

Je kunt dit recept maken met de pasta van je keuze. Met tagliatelle en macaroni, farfalle en nog veel meer andere!

Om je pastarecept met kazen op te luisteren kun je het ook gerust bestrooien met Parmezaanse kaas, geraspte Gruyère, basilicum, peterselie, knoflook of een scheutje olijfolie.

Voor een nog smeuïger recept kun je vloeibare room gebruiken in plaats van melk.

Je kunt de kazen van je keuze gebruiken om de saus te maken. Aarzel niet om er een beetje Roquefort bij te doen om de smaak op te halen of een toefje room voor een nog smeuïger resultaat.

Raclettekaas geeft ook heel goeie resultaten bij het maken dan deze saus. Doe er een stuk niet al te rijpe Comté bij om zachtheid toe te voegen.

Om je gerecht kleur te geven kun je er wat tomaten aan toevoegen, courgettes, walnoten, maar ook wat reepjes ham.

Je kunt ook kiezen om een ei te deponeren op je pastagerecht of op elk bord om er nog meer dichtheid aan te geven.nnMet behulp van een beetje room en wat stukjes tonijn of zalm kun je ook een heerlijke saus maken die wonderwel samen gaat met je gerecht op basis van pasta.

Vergezel je pastagerecht van rood vlees zoals varkens- of rundvlees.

Dit recept delen De link is gekopieerd