Recept

Quiche met Ricotta, spinazie en ham

Quiche met Ricotta, spinazie en ham - Galbani
Preparazione

Verwijder de stengels van de spinazie, was en snijd de spinazie in reepjes van 1 cm.

Pel de uien en snipper ze fijn. Giet een scheutje olijfolie in een sauteerpan en fruit hierin de uien. Laat ze 3 tot 4 minuten bakken en roer ze vaak om, en voeg dan de spinazie, de kruiden, het zout en de peper toe.

Roer regelmatig, laat 2 minuten sudderen en roer alles nog eens om voor het van het vuur te halen en het af te laten koelen. Geef meer smaak aan je bereiding met een gehakt teentje knoflook.

Voor de tweede stap prak je de Ricotta met een vork in een schaal. Voeg het ei toe, het piment en de Grana Padano D.O.P. van Galbani. Klop het krachtig zodat je een gelijkmatige melange verkrijgt, voeg zout en peper toe, en doe de bereiding bij de kruiden en de in plakjes gesneden ham en meng alles. Denk er aan de oven voor te verwarmen op 180°C.

Spreid het kruimeldeeg uit op de bodem van een quichevorm. Snijd het deeg dat uitsteekt af en prik het deeg met een vork.

Giet de bereiding op het kruimeldeeg.

Verdeel het oppervlak in ruitjes met de repen deeg die met gelijke breedte zijn gesneden.

Doe het gedurende ongeveer 30 minuten in de oven totdat de quiche goudbruin is.

Makkelijk en snel te maken. Dit is een ideaal gerecht om thuis te maken om toch lekker te eten op dagen dat we niet genoeg tijd heeft om te koken. Dankzij de combinatie van de ingrediënten doet dit gerecht je het water in de mond lopen.

Tip van Miamissimo

Voor een lichte en vegetarische variant bak je de spinazie en de champignons in repen gesneden in een melange van boter en olie. Voeg van het vuur af 2 hele eieren en twee kopjes melk of vloeibare room toe. Eindig met stukjes Mozzarella of geitenkaas.

Als je een taartvorm hebt dan doe je het kruimeldeeg op de bodem van de vorm en prikt het deeg met een vork. Giet er de garnering op die je kunt aanvullen met gekookte ham, gekookt varkensvlees, kip of asperges.

Dit recept delen De link is gekopieerd