Recept

Risotto met Ricotta, asperges en garnalen

Risotto met Ricotta, asperges en garnalen - Galbani
Preparazione

Maak de asperges schoon en blancheer ze in water gedurende ongeveer 8 minuten terwijl je er op let dat ze groen blijven. Giet ze af en hak ze waarbij je de punten behoudt.

Hak de ui en fruit deze in een koekenpan met de asperges, de gepelde garnalen en de boter.

Breng met peper en zout op smaak en houd het apart.

Kook de rijst: om dat te doen bak je de rijst licht aan in wat olie, je voegt de witte wijn toe en als deze verdampt dan ga je verder met de traditionele kookmethode terwijl je er beetje bij beetje de bouillon bijvoegt.

Als de rijst halfgaar is dan voeg je het mengsel van asperges en garnalen toe waarbij je wat garnalen en aspergepunten apart houdt voor de decoratie.

Haal de pan van het vuur, voeg 250 gr Ricotta van Galbani toe en meng alles goed om een romig geheel te krijgen.

Tip van Miamissimo

Versier het gerecht met de apart gehouden garnalen en aspergepunten en enkele lepels Ricotta!

Dit recept delen De link is gekopieerd