Recept

Pizza met Mozzarella, Ricotta en ham

Pizza met Mozzarella, Ricotta en ham - Galbani
Preparazione

Begin met het bereiden van de garnering van dit makkelijke recept. Doe de tomatenpuree in een kom. Voeg peper en zout toe. Doe er de droge oregano en 4 lepels olijfolie extra vierge bij. Je moet een coulis van tomaten krijgen die een smeuïge textuur heeft en makkelijk is uit te smeren op de pizza. Zet apart.

Ga dan aan de slag met de basis: het zelfgemaakte pizzadeeg. Gebruik olijfolie extra vierge en bakkersgist om het mooi knapperig te maken. En natuurlijk moet je het deeg krachtig met de hand kneden.

Eerst moet je de bloem, het zout, de olie en de van tevoren in lauw water opgeloste bakkersgist in een schaal doen. Dan kneed je het deeg een tiental minuten terwijl je de textuur en de dichtheid in de gaten houdt: glad en niet kleverig. Laat het deeg minstens 1 uur rijzen na het met een vochtige theedoek te hebben afgedekt.

Rol het pizzadeeg uit op een plaat of een taartvorm, giet er de tomatensaus over en doe het gedurende ongeveer 10 minuten in de oven op 190°C.

Vergeet niet om de garnering toe te voegen van fijn gesneden champignons en geraspte knoflook. Je kunt ook gesnipperde ui en rucola aan het mengsel toevoegen. Met dit aanvullende ingrediënt verandert je pizzarecept in een pizza met paddenstoelen.

Als je de pizzabodem uit de oven hebt gehaald dan doe je er de in blokjes gesneden Mozzarella en de Ricotta van Galbani op, afgewisseld met de gekookte ham. Voeg ook in vieren gesneden plakjes artisjokkenhart toe. Je kunt ook de in blokjes gesneden Mozzarella vervangen door Gruyère, naar eigen voorkeur. Hetzelfde geldt voor de chorizo die je kunt kiezen in plaats van ham. Leg er ten slotte wat zwarte olijven op om de smaak op te halen en je zelfgemaakte Italiaanse pizza te versieren.

Zet de pizza terug in de oven en laat hem gedurende ongeveer 15 minuten op 190°C staan.

Serveer de pizza goed warm om lekker te profiteren van de geur en smaak van dit heerlijke gerecht van pizza met Mozzarella, Ricotta en ham.

Zoek je nieuwe ideeën voor een pizza die zowel origineel als heerlijk is? Hier is een recept voor een pizza die makkelijk en snel thuis te maken is. Kook als een echte chef-kok en geniet er van tijdens je avondjes onder vrienden. Vergeet het recept niet te noteren in je boekje met recepten: het zal gauw een van de vaste onderdelen worden van je favoriete menu’s.

Probeer ook de varianten zoals de pizza Napolitana, de pizza met tonijn of de pizza met groente. Die onderscheiden zich door de ingrediënten die je wilt gebruiken.

Tip van Miamissimo

Een handigheidje om de korst aantrekkelijker te maken is om er een beetje kaas op te doen die je alleen maar over de ronden hoeft te rollen. Je kunt het pizzadeeg ook gebruiken om zoete pizza’s te maken. In de keuken is er geen grens aan je creativiteit, dus durf om eens ongewoon te doen!

Dit recept delen De link is gekopieerd