Recept

Spiesjes van Mozzarella met aardbeien en pistacheschilfers

Spiesjes van Mozzarella met aardbeien en pistacheschilfers - Galbani
Preparazione

Begin met de aardbeien voorzichtig schoon te maken zodat ze je niet plet en giet ze af.

Pak je Mozzarella van Galbani en snijd deze in blokjes van 3 à 4 cm.

Giet de olijfolie in een kom met de Balsamico-azijn en meng het geheel.

Dompel de blokjes Mozzarella in deze saus die je net hebt gemaakt.

Voor de samenstelling hoef je alleen de spiesjes te pakken en een blokje Mozzarella van Galbani erop te steken gevolgd door een aardbei en de handeling te herhalen tot de spiesjes vol zijn en al je ingrediënten gebruikt.

Bestrooi ze ten slotte met de pistachenoten die je van tevoren hebt geplet met behulp van een deegrol. Denk aan je vingers bij deze handeling.

Eet smakelijk!

Deze spiesjes zijn bedoeld om geserveerd te worden bij een aperitief want ze zijn met Mozzarella van Galbani. Maar je kunt ook heerlijke spiesjes maken met fruit en deze als dessert serveren! Aarzel niet om enkele stukjes ananas, mango, appel, peer en al het fruit van je keuze toe te voegen!

Als je niet houdt van een mix van hartig en zoet, dan kun je ook zonder probleem de aardbeien vervangen door enkele cherrytomaten. Cherrytomaten heb je in verschillende kleuren: profiteer daarvan om de presentatie van je spiesjes te verzorgen.

Om een nog verfijnder resultaat te krijgen kun je ook een scheutje honing toevoegen aan je mini-spiesjes.

Deze spiesjes kunnen ook worden gemaakt met de groente van je keuze. Je kunt bijvoorbeeld enkele stukjes komkommer, wortel, bloemkool etc.

Tip van Miamissimo

Spiesjes voor het aperitief zijn altijd heel makkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze gerust vaak maken waarbij je de ingrediënten afwisselt om de smaken te variëren.n

Dit recept delen De link is gekopieerd