Recept

Pizza driekleur

Pizza driekleur - Galbani
Preparazione

Dit is een origineel en heerlijk recept voor pizza, de pizza driekleur, waarvan de presentatie van de garnering geïnspireerd is op de Italiaanse vlag.

De bereiding is eenvoudig en makkelijk en de pizza wordt in de oven gebakken.

Kies enkele mooie blaadjes rucola uit voor de garnering. Was ze en leg ze te drogen op een bord.

Neem de cherrytomaten. Leg ze in een zeef. Was ze, ontsteel ze en snijd ze in vieren. Breng ze op smaak in een schaal met olijfolie, Balsamico-azijn, zout en gemalen peper.

Leg de Mozzarella op een snijplank en snijd de kaas met een mes in heel dunne plakjes. Doe de plakjes op een bord.

Neem een kopje en giet er wat lauw water in. Voeg het biergist en de suiker toe en roer het mengsel totdat de twee producten helemaal zijn opgelost.

Neem een ander kopje en meng daarin het lauwe water en het zout. Roer het mengsel totdat het zout is opgelost.

Gooi het zakje bloem leeg op het aanrecht. Maak een hoop met de klassieke vorm van een kuiltje en maak een gat in het midden. Leeg daarin achtereenvolgens de inhoud van de twee voorgaande kopjes.

Voeg een scheutje olijfolie toe en kneed het deeg krachtig. Voeg water en bloem toe indien nodig totdat je een glad en elastisch deeg krijgt. Maak een bal van het deeg.

Neem een kom, veeg de bodem goed droog met een theedoek om elk spoortje vocht te verwijderen. Bestrijk de bodem van de kom met bloem en leg er de bal deeg in. Wikkel de kom in een doek en laat het deeg minstens een uur rusten totdat het volume van het deeg verdubbeld is.

Verwarm de oven voor tot 250°C.

Neem de bal deeg en leg deze op een snijplank. Verdeel de bal nu in 4 gelijke delen. Leg elke portie op het aanrecht en vorm 4 schijven van variabele dikte, al naar gelang je smaak.

Leg de kaas gelijkmatig op de bodem van de pizza en doe de pizza gedurende 10 minuten in de oven op 250°C.

Haal dan de pizza uit de oven en leg er de gemarineerde tomaatjes als garnering op.

Doe de pizza weer 5 minuten in de oven en haal hem er uit. Maak de garnering af met rucola als je hem serveert.

Tip van Miamissimo

Als je wilt kun je kip toevoegen aan je garnering.

Dit recept delen De link is gekopieerd