Recept

De echte lasagne

De echte lasagne - Galbani
Preparazione

Voorbereiding stap voor stap:nnMaak de tomatensaus in een grote pan.

Hak daarvoor een ui heel fijn en fruit deze met enkele druppels olijfolie. Voeg de in vieren gesneden tomaten hieraan toe die je vooraf hebt gewassen en gepeld, en voeg een beetje peper en zout toe.nnLaat het ongeveer 2 uur sudderen op zacht vuur met het deksel half op de pan. Vergeet niet van tijd tot tijd te roeren en gaandeweg bouillon toe te voegen.

Hak in de tussentijd de ui, de wortel en de selderij. Doe je gehakte groenten in een koekenpan om ze met een beetje olijfolie te bakken.

Voeg het rundergehakt en het varkensgehakt toe in de koekenpan met een teentje knoflook.

Voeg vervolgens de rode wijn toe en laat deze verdampen door de inhoud van de pan op hoog vuur te verwarmen.nnZet apart.

Maak je bechamelsaus.

Neem de gesneden boter en laat deze gedurende 1 minuut in je magnetron smelten.

Doe in een andere kom de gesmolten boter met de bloem en meng het geheel. Doe er vervolgens de goed warme melk bij, roer het geheel goed en doe het opnieuw in de magnetron gedurende 1 minuut om de saus dik te laten worden.nnBreng je saus op smaak met enkele snufjes nootmuskaat en een beetje peper en zout.

Verwarm je oven voor en dompel de bladen lasagne in kokendheet water. Maak de Bolognesesaus af door de tomatensaus toe te voegen aan je mengsel van gehakt.

Bedek de bodem van de lasagneschaal met een laag bakpapier.

Begin je gratinschaal te vullen met achtereenvolgens een laagje béchamel, de linten lasagne, de Bolognesesaus en kleine stukjes Mozzarella, enzovoort. Eindig met een laag Mozzarella en bestrooi het geheel met Gran Gusto van Galbani of een andere Italiaanse geraspte kaas zoals de Parmigiano Reggiano D.O.P. van Galbani, alsmede kleine stukjes boter.

Doe je schaal gedurende 40 minuten in de oven op 200°C.

Eet de lasagne vergezeld van een groene salade. Eet smakelijk!

Dit recept delen De link is gekopieerd