Recept

Balletjes met groente

Balletjes met groente - Galbani
Preparazione

Kies om dit recept te maken mooie verse aubergines en snijd ze in kleine reepjes, Laat ze vervolgens bakken in een pan met een scheutje olijfolie, peterselie en knoflook, of eventueel ook uien. Wanneer het mengsel goed gaar is laat je alles afkoelen en voeg je de Ricotta toe.

Meng daarna het ei erbij en het zout, en ook de Grana Padano D.O.P. van Galbani en voeg enkele lepeltjes paneermeel toe. Meng alles zodat je een goed compact geheel krijgt en grote ballen kunt vormen die je door het paneermeel haalt.

Leg ten slotte de ballen in een pan met hete olie om ze te frituren. Je kunt ze zowel warm als koud eten.

Tip van Miamissimo

Om kinderen groente te laten eten, anders dan aardappels in de vorm van frieten, moet je dubbel zo creatief zijn en dat is niet altijd makkelijk! Hier is een idee voor een recept van groenteballetjes die makkelijk zijn klaar te maken en die gemiddeld niet meer dan 30 minuten vragen. Dit recept voor een heel licht vegetarisch gerecht kun je onbeperkt eten!

Dit heel eenvoudige recept dat erg weinig tijd kost kan op verschillende manieren worden gemaakt, waarbij de aubergine, afhankelijk van het seizoen, wordt vervangen door wortels, courgette of zelfs mooie groene spinazie voor de meer avontuurlijk ingestelden. Je kunt de garnering ook naar eigen wens variëren door puree, rijst of zelfs spaghetti te kiezen, omdat deze bereiding overal goed bij past. Je kunt zelfs de belangrijkste ingrediënten veranderen door bijvoorbeeld koriander toe te voegen of te kiezen voor Parmezaanse kaas in plaats van Ricotta.

De toevoeging van smaken zoals saffraan of komijn zal de smaak van je groenteballetjes behoorlijk oppeppen.

Dit recept delen De link is gekopieerd