Recept

Flap gevuld met champignons

Flap gevuld met champignons - Galbani
Preparazione

Het recept van deze flap met zijn farce van champignons is makkelijk en snel klaar te maken en zal het gehemelte strelen van kleine en grote lekkerbekken, voor kleine en grote gelegenheden.

Haal voordat je met de bereiding van het recept begint de Ricotta van Galbani uit de koelkast zodat je deze bij kamertemperatuur kunt gebruiken.

Verwarm de oven voor op 250°C.

Spreid op het aanrecht het brooddeeg uit terwijl je er een mooie ronde vorm aan geeft. Let er op dat de dikte van het deeg niet te gering is om te voorkomen dat het scheurt terwijl je het recept opmaakt.

Om de champignon-farce te maken die in de flappen gaat begin je met het in blokjes snijden van de Mozzarella van Galbani en de plakken gekookte ham.

Snijd in een aparte schaal de champignons fijn en snijd de uien of sjalotten in dunne reepjes.

Neem een koekenpan met dikke bodem, smeer de bodem en rand met boter in en fruit er gedurende enkele minuten de schijfjes champignons en ui in. Wanner deze ingrediënten beginnen te kleuren voeg je er de Mozzarella van Galbani aan toe en meng je het geheel opnieuw.

Doe bij het mengsel de Ricotta van Galbani, de fijngehakte peterselie en kruiden zoals koriander, nootmuskaat of komijn. Voeg peper en zout toe en meng het opnieuw.

Van het vuur af giet je deze bereiding voor de champignon-farce op de helft van je brooddeeg en smeer je de farce uit. Deze moet niet te zwaar zijn zodat je de flap zonder veel moeite kunt sluiten. Doe gerust de ingrediënten in een blender zodat je er zo nodig puree van maakt.

Als laatste stap sluit je de flap voorzichtig zodat je er een halve maan van vormt waarbij je oppast om de randen goed aan te drukken zodat de flap niet opengaat in de oven.

Voor een mooier uiterlijk smeer je de bovenkant van het deeg in met eigeel dat je in een kom doet en waarbij je een kwast gebruikt.

Als de oven op temperatuur is doe je flappen er 40 minuten in.nn12. Dien ze warm op met een samengestelde salade ter begeleiding.

Tip van Miamissimo

Voeg een kaasachtige noot toe door geitenkaas in je farce te doen…

Dit recept delen De link is gekopieerd