Recept

Kleine flans met artisjokken

Kleine flans met artisjokken - Galbani
Preparazione

Begin met het zorgvuldig schoonmaken en afgieten van de artisjokken. Schil ze en snijd de harten in stukjes. Schil vervolgens je ui en snijd deze in kleine reepjes.

Steek de oven aan en verwarm deze voor tot een temperatuur van 180°C (thermostaat 6/7).

Giet in een eerste pan een royale hoeveelheid water en breng dat aan de kook met toevoeging van de bouillonblokjes.

Pak een tweede pan, voeg 3 eetlepels olijfolie toe en fruit daarin de gesnipperde ui.

Als de ui gefruit is voeg je in de pan de stukken artisjok toe en laat die met een deksel op laag vuur garen gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten terwijl je regelmatig enkele opscheplepels bouillon toevoegt.

Als het gekookt is dan giet je alles in een blender totdat je een gladde en gelijkmatige crème hebt.

Doe nu de bechamelsaus bij je crème van artisjokken en daarna de Parmigiano Reggiano D.O.P. van Galbani alsmede de 3 eieren. Meng opnieuw.

Vet de bodem en de wanden van 5 ramequins in en giet er je bereiding in.

Zet de ramequins in de oven en laat je gerecht gedurende ongeveer 40 minuten in de oven. Enkele ogenblikken laten afkoelen en dan opdienen.

Tip van Miamissimo

Varieer gerust dit originele recept om flans te maken die bij je passen. Zo kun je bijvoorbeeld wat stukjes tonijn of ham toevoegen aan je bereiding. Stukjes groente naar eigen keuze kunnen ook worden toegevoegd aan dit recept.

Om de decoratie van je kleine flans met artisjok te vervolmaken kun je ze bestrooien met wat blaadjes peterselie die je van tevoren hebt fijngehakt.

Dit recept delen De link is gekopieerd