Recept

Pizza met Mozzarella, Ricotta en pittige worst

Pizza met Mozzarella, Ricotta en pittige worst - Galbani
Preparazione

Deel dit eenvoudige recept van Pizza Piccante in de oven gebakken. Een lekker Italiaans gerecht voor een lunch met vrienden!nnBegin met de oven voor te verwarmen op 190°C. Neem de bakplaat, veeg hem af met een doek en vet hem in met de olijfolie extra vierge.

Pak het pizzadeeg uit en rol het uit over de plaat. Giet een scheutje olijfolie extra vierge op het oppervlak van het deeg en laat het bakken in de oven op 190°C gedurende ongeveer 10 minuten.

Snijd in de tussentijd de Mozzarella Cucina Galbani in blokjes en leg ze op een bord. Snijd de Ricotta van Galbani en leg die ook op een bord. Snijd de pittige worst in plakjes en leg die op een bord. Neem de verse oregano om te versnipperen en doe het op een bordje. Bereid de olijven, verwijder de pitten en houd de nuttige delen. Zet deze borden apart voor de samenstelling van de pikante pizza.

Haal de plaat uit de oven wanneer het deeg nog bleek is. Zolang het deeg nog warm is doe je er eerst de in blokjes gesneden Mozzarella Cucina en de Ricotta van Galbani op en vervolgens wissel je af met de oregano en de zwarte olijven; de smaak zal beter zijn.

Doe de plaat terug in de oven en laat de pizza ongeveer 15 minuten garen op 190°C. Wanneer het deeg mooi goudbruin is en er geen bleek oppervlak meer is te zien stop je de oven en haal je de plaat eruit. Laat een minuut afkoelen en haal de pizza van de plaat. Leg hem op een dienschotel.

Goed warm serveren.

Tip van Miamissimo

De pizza kan worden gegeten als antipasta. Je kunt proberen om de samenstelling van de garnering te wijzigen door de ui en de tomaten te gebruiken als versiering.

Dit recept delen De link is gekopieerd