Recept

Sterpizza met tomaten, Mozzarella en paprika’s

Sterpizza met tomaten, Mozzarella en paprika’s - Galbani
Preparazione

Begin met het voorverwarmen van je oven op 220°C (thermostaat 7 of 8). De oven moet heel heet zijn om de pizza gelijkmatig en snel te bakken.

Rol je pizzadeeg uit op een ovenplaat bedekt met bakpapier en snijd hem in acht gelijke delen. Je moet een insnijding maken in het midden van de pizza om vervolgens de middelste punten op te kunnen tillen.

Smeer je tomatensaus gelijkmatig uit over de pizza. Pas op dat je niet teveel tomaten coulis op het midden of op de rand van de pizza legt.

Tip van Miamissimo

Maak zelf je zelfgemaakte saus en je pizzadeeg om meer smaak en smeuïgheid te krijgen van je pizzadeeg. Meng voor het deeg 250 gram witte bloem, 10 gram in een beetje lauw water opgeloste gist en een snufje zout. Kneed het en voeg water toe totdat je een mooie gelijkmatige bal deeg krijgt en laat deze minstens twee uur rusten.

Bestrooi de pizza met schijfjes of blokjes Mozzarella van Galbani.

Snijd de cherrytomaten in tweeën en de paprika’s in fijne reepjes en verdeel ze gelijkmatig over de pizza. Leg wat blaadjes verse basilicum op het geheel.

Vouw met je vingertoppen de buitenste insnijdingen terug tegenover elkaar om de punten van de ster te vormen. Pak vervolgens de centrale insnijdingen en trek de punten omhoog naar de buitenrand van de pizza.

Giet een scheutje olijfolie erop en doe de pizza ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer het deeg mooi gekleurd is haal je de pizza uit de oven en eet je hem nog warm.nnDankzij dit recept krijg je een groot klassiek Italiaans gerecht en verras je je gasten met een smakelijke en originele pizza met tomaat en Mozzarella.

Tip van Miamissimo

Je kunt deze sterpizza opdienen met wat rucola.

Dit recept delen De link is gekopieerd