Recept

Linguine met inktvis

Linguine met inktvis - Galbani
Preparazione

Het is raadzaam om de inktvis enkele uren koel te bewaren, bij voorkeur een hele nacht, om het vlees zacht te maken.

Vul een stoofpan met water en doe er de ui en de hele inktvis in, en laat alles gedurende ongeveer 8 minuten koken.

Als de kooktijd voorbij is dan haal je de inktvis en de ui eruit en giet ze af. Zorg ervoor dat je het water bewaart dat heeft gediend voor het koken.

Snijd de kop van de inktvis af.

Voeg in een grote pan gevuld met water alle ingrediënten van je recept toe (inktvis, boter, blaadjes laurier, bosje verse tijm, jeneverbessen, rosé, teentje knoflook, piment, olie) behalve de Ricotta en de pasta.

Laat alles gedurende ongeveer 45 minuten op hoog vuur koken. Doe er tijdens het koken gerust wat water bij als dat nodig is.

Doe water in een tweede pan en breng dit aan de kook om er je pasta in te koken. Kijk voor de kooktijd op het pak (stevig, al dente of zacht).

Als alles gekookt is dan haal je de inktvis uit de pan en snijd je de tentakels in stukken van 10 tot 15 centimeter en bewaar je het centrale deel van het lichaam.

Als de pasta gekookt is dan doe je die bij de pan die de rest van de ingrediënten bevat en voegt aan het geheel de Ricotta van Galbani toe.

Deze stap is naar keuze. Als je je borden wilt versieren met enkele stukjes van het lichaam van de inktvis dan moet je ze nu snijden.

Meng je bereiding om de Ricotta te laten smelten en te laten binden aan de rest van de ingrediënten. Serveer en decoreer de borden met behulp van de vooraf gesneden stukken inktvis alsook met de takjes laurier.

Het is klaar! Je hoeft het alleen nog maar op te eten.

Tip van Miamissimo

Je kunt dit recept maken door dezelfde stappen te volgen met een pijlinktvis, een octopus of een zeekat. Je kunt de pasta ook vervangen door rijst of aardappels, wat je maar wenst.

Je kunt er voor kiezen om dit gerecht warm of koud te eten. Het kan dienen als hoofdgerecht en als voorgerecht. Eet je gerecht gerust koud, en dan heb je een heerlijke frisse inktvis salade. Als je voor deze oplossing kiest dan kun je op het moment van opdienen aan je gerecht wat citroensap toevoegen.

Dit gerecht kan heel mooi worden gecombineerd met een tomatensaus.

Dit recept delen De link is gekopieerd