Pizza met aardappels en gekookte ham
Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes.
Doe ze daarna in een pan en kook ze in licht gezouten water. Laat ze ongeveer een tiental minuten koken. Je kunt de gaarheid van je aardappels controleren door er met een vork of een mes in te prikken.
Pak je blok Mozzarella en snijd de kaas in blokjes.
Snijd de ham in reepjes.
Neem twee kopjes water. Los in het eerste kopje het biergist en de suiker op. In het tweede het zout.
Strooi de bloem op je aanrecht en maak een kuiltje in het midden.
Giet de inhoud van de twee kopjes in de ontstane krater, voeg olie toe en kneed dan alles krachtig. Doe er gerust wat water of bloem bij totdat je de gewenste dichtheid krijgt. Je moet een glad en elastisch deeg krijgen.
Leg je pizzadeeg in een met bloem bestrooide bak, dek de bak af met een doek en laat het deeg ongeveer een uur rusten om het deeg smeuïg te laten worden. Het pizzadeeg moet dan opzwellen en bijna in volume verdubbelen.
Steek de oven aan en verwarm deze voor op 250°C.
Giet wat verse room op elke portie.
Voeg vervolgens de Mozzarella, de aardappels, een eetlepel olijfolie en de rozemarijn toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Laat je pizza ongeveer een vijftiental minuten op een plaat in de oven.
Als de pizza gaar is dan haal je hem er uit en voeg je de reepjes ham toe.nnHet is klaar! Je hoeft hem alleen nog maar op te eten.
Voordat je je zelfgemaakte pizza in de oven doet moet je goed controleren of de oven is voorverwarmd zodat de afgegeven warmte optimaal is om je pizza te bakken.
Voor smeuïg deeg kun je de pizza leggen op een plaat bedekt met bakpapier. Voor een knapperig deeg leg je je pizza op een rooster.