Recept

Glaasjes met crème van Ricotta en een coulis van frambozen

Glaasjes met crème van Ricotta en een coulis van frambozen - Galbani
Preparazione

Prak de frambozen tot puree of mix ze, voeg de poedersuiker toe en breng ze in een pan op laag vuur aan de kook en stop dan het koken.

Zeef ze door een fijne keukenzeef of een puntzeef om de pitten te verwijderen en bewaar alleen de coulis.

Giet het water en de Cointreau in een pan, voeg het in tweeën gespleten stokje vanille toe en laat het enkele minuten borrelen.

Laat de vloeistof afkoelen en verwijder dan het vanillestokje.

Leg de sponscake in een diepe schaal en doordrenk deze met het gearomatiseerde water. Giet kleine hoeveelheden en verdeel deze gelijkmatig.

Stel de glaasjes samen: deponeer een laagje sponscake, daarop een eetlepel Ricotta en eindig met een eetlepel coulis van frambozen.

Versier je glaasjes vlak voordat je ze opdient met enkele verse frambozen en pijnboompitten die je droog hebt gegrild in een koekenpan.

Tip van Miamissimo

Het recept van de zeer rinse coulis van frambozen kan wel de toevoeging van enkele druppels citroen gebruiken tijdens het koken, zeker als de vruchten die je gebruikt heel rijp zijn.

Heb je geen sponscake bij de hand of heb je geen tijd om er een te maken? Vervang deze dan door lange vingers, boudoirs, roze koeken van Reims…

Gebruik gerust bevroren frambozen of maak een coulis van gemengd rood fruit of mango die ook heel goed bij dit recept passen.

Voor je recepten voor een coulis varieer je het fruit dat je gebruikt volgens het seizoen: perziken, kersen of abrikozen maken een heerlijke coulis!Maak gerust een grote hoeveelheid zodat je een voorraadje hebt dat je zorgvuldig in de diepvries bewaart.nnDe coulis die je zo hebt bewaard kan ook worden gebruikt bij al je chocoladetaarten maar ook als een lekkere begeleiding bij ijs, sorbets, appeltaarten…

Nadat je de coulis een geleiachtige textuur hebt gegeven door hem met gelatine of agaragar te verwarmen kun je hem prachtig gebruiken op een mousse van vruchten of een bavarois als spiegelglazuur.

Dit recept delen De link is gekopieerd