Recept

De echte spaghetti alla Carbonara

De echte spaghetti alla Carbonara - Galbani
Preparazione

Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook met een beetje olie, peper en zout.

Dompel de spaghetti in dit kokende gezouten water gedurende de tijd die op het pak is aangegeven. In het algemeen neemt het koken al dente niet meer dan 12 minuten in beslag.

Terwijl je de pasta laat koken snijd je de pancetta en bak je die of de spekjes droog in een antiaanbakpan zodat ze niet kleven. Bak ze totdat ze mooi goudbruin zijn.

Meng de eierdooiers, het zout, de peper en de geraspte Parmezaanse kaas. Klop dit totdat je een romige en schuimende textuur krijgt. Doe het in een pan op laag vuur terwijl je roert, zonder dat de eierdooiers aan de kook raken.

Wanneer de spaghetti gekookt zijn giet je ze af in een vergiet om ze van het kookvocht te ontdoen. Vervolgens doe je ze gaandeweg in de pan terwijl je roert.

Voor het serveren voeg je Parmigiano Reggiano of Grana Padano van Galbani toe. Vergeet niet om ze op smaak te brengen met wat peper uit de pepermolen.

Tip van Miamissimo

Een variant van dit recept van pasta alla Carbonara bestaat uit de toevoeging van Ricotta voor een romige versie.nnVergeet niet dat dit recept voor pasta alla Carbonara zacht moet worden gekookt zodat de saus niet verbrandt.

Dit recept delen De link is gekopieerd