Recept

Tiramisu met speculaas, Nutella en banaan

Tiramisu met speculaas, Nutella en banaan - Galbani
Preparazione

De eerste stap van de bereiding van de tiramisu met Nutella bestaat uit het klaren van de eieren. Doe de dooiers in een kom en doe de eiwitten apart.

Meng met behulp van een garde de dooiers met de suiker. Klop krachtig totdat het mengsel bleek wordt en licht schuimt.

Werk de Mascarpone van Galbani in het mengsel samen met 2 eetlepels boterhampasta type Nutella. Meng alles om een gladde en gelijkmatige bereiding te krijgen.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Werk de opgestijfde eiwitten beetje bij beetje in de crème met Mascarpone. Meng de bereiding voorzichtig totdat de textuur glad is.

Om de bereiding van deze tiramisu met Nutella voort te zetten moet je bananen in schijfjes snijden of in reepjes naar eigen smaak. Houd 2 reepjes apart en prak de rest met een vork.

Omdat we een tiramisu met Nutella en speculaas willen maken hebben we koek nodig. Doe enkele eetlepels koffie in een kopje en drenk er de speculaas in.

Dan komt de stap van de opmaak van de glaasjes tiramisu met Nutella. Neem om te beginnen een gewoon glas, maar het liefst doorzichtig.

Bedek de bodem van het glaasje met een laag in koffie geweekte speculaas. Voeg geprakte banaan toe en schenk een laag crème om het geheel gelijkmatig te bedekken. Herhaal deze handeling terwijl je de speculaas, de banaan en de crème afwisselt. Leg bovenop een reepje banaan.

Als je tiramisu met Nutella en speculaas klaar is dan hoef je de glaasjes alleen nog maar in de koelkast te zetten gedurende 4 uur alvorens hem te eten.

Tip van Miamissimo

Op het moment van serveren kun je de tiramisu bestrooien met bittere cacaopoeder en grof vermalen hazelnoot.

Om je tiramisu met Nutella en banaan te laten slagen kun je twee lepels vloeibare room toevoegen aan je crème met Mascarpone.nnHet mengsel dooier-suiker zal nog steviger zijn als je fijne poedersuiker neemt. Deze nieuwe techniek kun je noteren in je boekje met de laatste recepten voor desserts. Anders kun je de suiker ook vervangen door een zakje vanillesuiker. Dat zal een vanillesmaak bijdragen aan het dessert. Een laatste tip: presenteer het glaasje met een stukje botercake of een plakje chocoladetaart.

Dit recept delen De link is gekopieerd