Recept

De echte risotto

De echte risotto - Galbani
Preparazione

Kook in een pan het blokje bouillon in 1 liter water en laat dit borrelen tijdens de gehele voorbereiding van de risotto.

Pel de ui en hak ‘m fijn. Fruit de ui in een antiaanbakpan of een sauteerpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie extra vierge totdat hij licht verkleurt.

Voeg vervolgens de rijst toe aan laat deze enkele seconden bakken totdat hij doorzichtig wordt.

Tip van Miamissimo

Chef-koks raden het gebruik van speciale risottorijst aan, dat wil zeggen Arborio of Carnaroli rijst.

Zodra de rijst parelmoerkleurig is voeg je de witte wijn toe terwijl je roert, De alcohol moet geheel verdampt zijn voordat je twee opscheplepels goed warme bouillon toevoegt.

Blijf roeren en wacht tot de rijst al het vocht heeft opgenomen om dan nog een opscheplepel toe te voegen. Ga hiermee verder totdat de rijst helemaal gekookt is.

Reken op ongeveer twintig minuten voordat de rijst gaar is. Hij is klaar als hij zacht is.

Haal aan het eind van de kooktijd de pan van het vuur. Doe er een flinke hoeveelheid Parmigiano Reggiano bij, een klont boter, peper en zout, en meng opnieuw. Je risotto is klaar!

Je kunt voor een prettige afwisseling andere ingrediënten aan je risotto toevoegen. In de winter worden champignons gewaardeerd net als bepaalde groenten zoals de gewone of de reuzenpompoen. In de lente en de zomer is een risotto met asperges een echte traktatie. Doe gerust vlees bij je recept. Kip en champignons vormen een smakelijke combinatie terwijl de ham er de voorkeur aan geeft om met kaas te worden gemengd.

Weet dat een risotto niet alleen een hartig gerecht is want je kunt ook een zoete versie maken, met bijvoorbeeld aardbei, om je gasten te verrassen.

Dit recept delen De link is gekopieerd