Recept

Siciliaanse cassata op de wijze van trifle

Siciliaanse cassata op de wijze van trifle - Galbani
Preparazione

Heb je er genoeg van om traditionele taarten met yoghurt en appeltaarten aan te bieden voor het dessert? Ontdek en maak dan dit beroemde recept van een Siciliaanse cassata die zowel fris als origineel is en die een leuke verrassing zal zijn om je tafelgenoten voor te zetten.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C.

Pak een grote schaal en doe daarin de Ricotta van Galbani met de poedersuiker, de kaneel in poeder en het vanille extract. Meng deze ingrediënten met een elektrische mixer of een garde totdat je een licht dikke stevigheid krijgt.

Werk er vervolgens de chocoladevlokken in en laat het geheel een paar minuten in de koelkast rusten.

Kies als gebak een soort cake en snijd deze in kleine stukjes met een dikte van ongeveer een centimeter. Zet dit apart want je hebt deze stukjes nodig aan het eind van het recept.

Zet een kom op je aanrecht en meng er de gist met de bloem in. Zet deze ook apart.nn6. Scheid de eierdooiers van het eiwit in twee verschillende schalen.

Klop in de eerste schaal het eiwit op en zorg dat dit stijf wordt met een snufje zout.

Meng in de tweede schaal de eierdooiers met suiker en klop ze stevig met een garde of met een elektrische mixer.nn9. Giet het mengsel van eiderdooier en suiker vervolgens over in de kom waarin het mengsel bloem en gist zit en schenk dan alles in een taartvorm waarvan je van tevoren de bodem en de kanten met boter hebt ingesmeerd.

Als de oven een maal op temperatuur is dan zet je de taartvorm gedurende 20 minuten in de oven.

Als de tijd eenmaal is verstreken dan haal je de taart uit de vorm als deze nog lauw is en wacht je totdat hij is afgekoeld om hem daarna te snijden.

In een aparte kom maak je zelfgemaakte slagroom op basis van een mengsel van koude room en poedersuiker. Meng het met behulp van een elektrische mixer totdat de slagroom langzamerhand dik wordt.

Als de slagroom klaar is dan bewaar je deze koel voor het vervolg van het recept voor wanneer je het gaat afmaken.

Doe op de bodem van een glaasje of een dienschaal een eerste laagje op basis van de crème van Ricotta van Galbani. Vul het aan met een laagje aardbei, een laagje zelfgemaakte slagroom en stukjes cake (biscuitgebak). Ga verder met laagjes maken als je glas of schaal relatief groot is totdat je ingrediënten op zijn en al naar gelang hoeveel trek je hebt.

Het zou het mooist zijn als je glas of dienschaal eindigt met een laagje crème van Ricotta, bestrooid met enkele hele aardbeien.

Zet het dessert twee uur in de koelkast voordat je het opeet, en vergeet niet om het af te dekken met folie.

Tip van Miamissimo

Het recept van de Siciliaanse cassata op de wijze van trifle wordt traditioneel geserveerd met Pasen en heeft zich ontwikkeld tot een onmisbaar recept dat het hele jaar gegeten wordt. Als je geen cake hebt dan kun je ook biscuitgebak maken of gebruiken.

Je kunt ook prima een klant-en-klare slagroom gebruiken voor dit recept in plaats van een zelfgemaakte.

Denk steeds aan seizoensfruit! Een variant met kwartjes sinaasappel of kiwi zal ideaal zijn om het recept aan te passen aan de winter.nnWees gerust creatief met je recepten! In plaats van pure chocoladevlokken kun je je crème ook lekker maken met pistachenoten, amandelen of stukje gekonfijt fruit om je dessert een feestelijk tintje te geven.

Glaasjes met crème van Ricotta en een coulis van frambozennCharlotte met bosvruchten en MascarponenBrioche gevuld met Mascarpone en met kersenn.

Dit recept delen De link is gekopieerd