Recept

Risotto met bier

Risotto met bier - Galbani
Preparazione

Om de risotto met bier te maken moet je de ui fijnhakken en dan de boter in een pan laten smelten om er de gehakte ui gedurende ten minste 10 minuten in te laten fruiten.

Snijd de ham van Tiroler spek in stukjes en voeg ze aan de ui toe; goed laten intrekken gedurende enkele minuten en dan een beetje van de ham uit de pan halen en apart leggen (dat zal dienen om het gerecht aan het eind op te maken).

Voeg de rijst toe en rooster deze totdat hij doorzichtig is; maak hem dan nat met het donkere bier door dit beetje bij beetje toe te voegen (wacht tot het bier is opgezogen alvorens er weer bij te doen).

Als het bier helemaal is geabsorbeerd voeg je de groentebouillon toe en je gaat zo door totdat de risotto goed gaar is.

Aan het eind van de kooktijd voeg je de Ricotta van Galbani toe en meng je alles goed totdat je een romige dichtheid krijgt. Haal het van het vuur en voeg de peterselie toe terwijl je alles goed mengt.

Serveer de risotto met bier door aan de borden de ham van Tiroler spek toe te voegen die je eerder apart had gehouden en dien het goed warm op.

Dit recept delen De link is gekopieerd