Recept

Rolletjes met Ricotta, spinazie en cherrytomaten

Rolletjes met Ricotta, spinazie en cherrytomaten - Galbani
Preparazione

Begin eerst met het wassen en afgieten van je spinazie, bij voorkeur verse.

Hak de spinazie en laat de groente enkele minuten koken in een grote pan op laag vuur.

Maak in de tussentijd zorgvuldig de cherrytomaten schoon en snijd ze in tweeën.

Neem een koekenpan, doe er een grote scheut olijfolie in of een klont boter en voeg dan het hele teentje knoflook toe en het venkelzaad dat je hebt fijngehakt en laat het geheel enkele minuten sudderen.

Voeg vervolgens de cherrytomaten toe vergezeld van de basilicum. Peper en zout en laat alles op matig vuur voor de duur van ongeveer 10 minuten koken.

Als de spinazie gaar is haal je het uit de pan en giet het opnieuw af en daarna in een schaal. Voeg er in die schaal de Ricotta van Galbani aan toe alsook de volgende ingrediënten: de Grana Padano D.O.P. van Galbani, een snufje zout, peper uit de molen, de schil van een geraspte citroen en een snufje nootmuskaat. Meng dan alles om alle ingrediënten onderling te binden.

Vul een andere pan met water en kook dit. Als het water kookt dan doe je er de blaadjes lasagne per 2 stuks in om ze zacht te maken en dan leg je ze onmiddellijk in een bak met koud water.

Als de blaadjes lasagne koud zijn dan giet je ze zorgvuldig af en legt ze op het aanrecht.

Verdeel je farce en rol de rolletjes op voor ze in de koelkast te leggen voor de duur van ongeveer 10 minuten. Deze operatie dient ervoor om je bereiding op te laten stijven.

Steek in de tussentijd de oven aan en verwarm deze voor tot een temperatuur van 170°C (thermostaat 6/7).

Als de rolletjes stijf zijn dan snijd je ze met een mes en leg je ze in een gratinschaal. Bedek je bereiding met de vooraf in een koekenpan gegaarde tomaten, bestrooi het met de rest van de Grana Padano D.O.P. van Galbani en doet het voor de duur van ongeveer 20 minuten in de oven.

Om wat meer romigheid te geven aan je gerecht kun je ook gerust een gulle hoeveelheid bechamelsaus of room bijvoegen.nnJe kunt de Parmezaanse kaas natuurlijk ook vervangen door geraspte Gruyère.

Dit uitstekende recept kun je vergezeld doen gaan van bijvoorbeeld een stuk zalm.

Tip van Miamissimo

Spinaziescheuten kunnen eventueel ook worden gebruikt om dit gerecht te maken.

Om wat meer knapperigheid te geven aan je recept kun je er wat pijnboompitten bij doen.nnJe kunt het teentje knoflook vervangen door ui.

Dit recept delen De link is gekopieerd