Recept

Cheesecake met Ricotta en aardbei

Cheesecake met Ricotta en aardbei - Galbani
Preparazione

Deze Cheesecake met Ricotta en aardbei vraagt maar heel weinig voorbereiding: het is een heerlijk zoet gerecht dat in 8 minuten klaar is. Volg elke stap zorgvuldig en maak dit heerlijke recept zelf thuis.

Verwarm helemaal aan het begin van de bereiding van deze cheesecake met aardbei de oven voor op 175°C.

Reduceer de speculaas in de blender tot poeder. Voeg de gesmolten boter toe aan de tot poeder gereduceerde koekjes, meng en bedek de bodem van de vorm. Doe deze 8 minuten in de oven (de bodem mag niet aanbranden).

Ga verder met de bereiding van de aardbeienpuree die dit snel te maken vegetarische dessert gaat verfraaien.

Was de aardbeien zorgvuldig en doe ze dan in een zeef om uit te lekken. Snijd vervolgens de aardbeien in kleine stukjes. Splijt het vanillestokje in de lengte in tweeën en schraap de pulp.

Doe in een pan op zacht vuur de aardbeien, de suiker, het citroensap en de pulp en het stokje vanille.

Laat op een laag vuur sudderen totdat de aardbeien inkoken.

Voeg de agaragar toe en klop het mengsel. Als de aardbeien helemaal zijn gereduceerd haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen. Neem het equivalent van een cup (een Engelse maat) van de aardbeienpuree en houd dit apart.

Ga verder met de bereiding van het mengsel voor de cheesecake. Klop de Ricotta met kracht om deze soepeler te maken.

Bewaar het in de koelkast.

Giet de roomkaas samen met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het met hoge snelheid totdat je een romige substantie krijgt.

Vertraag de snelheid van de keukenmachine en voeg de aardbeienpuree toe totdat je een gelijkmatig mengsel krijgt.Voeg de apart gezette Ricotta toe aan het mengsel van de roomkaas en de aardbeien.

Giet het mengsel op de korst en koel het gedurende ten minste 2 uur. Als de cheesecake eenmaal is gestold verwarm je de aardbeienpuree en giet je die over de cheesecake heen.

Zet het gedurende een nacht in de koelkast. Verwarm een puntig mes onder heet water en trek dit rondom de cheesecake om hem voorzichtig uit de vorm te halen.

Versier hem met aardbeien als je hem serveert. Voor een andere versie van de cheesecake kun je kiezen voor dit recept waarbij je appels of frambozen gebruikt in plaats van aardbeien.

Dit recept delen De link is gekopieerd