Recept

De echte spaghetti alla Bolognese

De echte spaghetti alla Bolognese - Galbani
Preparazione

Pel de uiten en hak ze fijn.

Fruit ze op hoog vuur in een antiaanbakpan of een sauteerpan met een scheutje olijfolie extra vierge totdat ze licht kleuren.

Doe het gehakt erbij (rundergehakt of worstvlees), peper en zout en bak het op een hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.

Doe er vervolgens de gepelde tomaten bij en laat het geheel gedurende ongeveer 35 minuten op laag vuur sudderen terwijl je roert. Je kunt ook zelf je tomatensaus maken en basilicum toevoegen voor meer smaak!

Verhit in de tussentijd in een pan een grote hoeveelheid gezouten water met een beetje olijfolie totdat het water kookt.

Doe de spaghetti in dit kokend water voor de gemiddelde duur die op het pak is aangegeven.

Als de spaghetti gaar zijn dan giet je ze af en legt ze zonder te wachten in diepe borden.

Giet de Bolognesesaus over de pasta en bestrooi ze met geraspte Parmezaanse kaas. Aan tafel!

Tip van Miamissimo

Voor de beste pasta Bolognese kies je rundvlees van goede kwaliteit of een mengeling van rundergehakt en ham.

Een bouillonblokje is een goeie manier om je gerecht smakelijker te maken.nnJe kunt een eetlepel tomatenpuree toevoegen aan de saus maar ook verschillende kruiden zoals oregano, tijm, peterselie, een laurierblaadje, basilicum of ook Cayennepeper.

Denk er ook aan om twee teentjes knoflook aan de tomatensaus toe te voegen en een suikerklontje om te voorkomen dat die te zuur is. Je kunt de saus ook mengen met een beetje rode wijn (1 half glas) voor het koken om de smaak van deze saus nog te verrijken.

Sommigen vinden het ook lekker als er wortel in zit (verwijd wortelen uit blik) en bleekselderij, toe te voegen voor de eerste stap.

Dit recept delen De link is gekopieerd