Recept

Gastronomische Gnocchi met bechamelsaus

Gastronomische Gnocchi met bechamelsaus - Galbani
Preparazione

Snijd je ham op een snijplank of je aanrecht naar wens in reepjes of stukjes

Herhaal de handeling met je Mozzarella Cucina van Galbani. Maak gerust kleine stukjes zodat de kaas sneller smelt bij het koken.

Giet de melk in een pan en breng hem aan de kook. We raden je aan om steeds de melk in de gaten te houden. Want water mag dan verschillende stadia doorlopen voordat het kookt, melk gaat heel snel koken.

Voeg de boter in de pan toe met kokende melk en ga door met roeren.

Giet vervolgens gaandeweg de bloem erbij terwijl je blijft kloppen om klonten te vermijden. Je kunt deze handeling het beste doen van het vuur af.

Breng je béchamel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Proef vooral, zodat je de smaak kan aanpassen naar wens.

Zet de oven aan en verwarm hem voor op 200° Celsius.

Breng een grote hoeveelheid water aan de kook in een tweede pan.

Wanneer het water kookt doe je er de gnocchi in terwijl je let op de kooktijd die op het zakje staat.

Beboter de bodem van een grote ovenschaal, bedek vervolgens met Parmigiano Reggiano.

Spreid je gnocchi uit over de bodem van de schaal en bedek ze met béchamel.

Voeg vervolgens bovenop de stukjes ham toe evenals de stukjes Mozzarella Cucina van Galbani.

Met een nieuwe laag gnocchi bedekken en op deze manier verder gaan totdat de schaal vol is of de ingrédiënten op zijn.

Doe de schaal tussen de 20 en 25 minuten in de oven. Je gerecht is klaar ais de bovenste laag goudbruin is. Aarzel niet om de gaarheid te controleren met een vork om te zien of de onderste lagen ook goed warm en gaar zijn.nnHet is klaar! Je hoeft het alleen nog maar op te eten.nnOns heerlijke recept voor zelfgemaakte béchamel kan je meeste gerechten vergezellen. Serveer de bechamelsaus met eend, flensjes, bloemkool, courgettes, witlof met ham, tomaten etc.

Tip van Miamissimo

Als je de ham uit deze bereiding haalt dan kan dit makkelijke en snelle recept ook geschikt zijn voor personen die een vegetarisch dieet volgen.

Je kunt onze béchamel ook gebruiken om er een basis mee te maken voor een taart of een quiche. De bechamelsaus past ook heel goed bij een aardappelgerecht.

Dit recept delen De link is gekopieerd