Recept

Pasta met eekhoorntjesbrood, Ricotta en tijm

Pasta met eekhoorntjesbrood, Ricotta en tijm - Galbani
Preparazione

Neem een pan, vul die met water, voeg wat zout toe en zet hem op een matig of hoog vuur om het water aan de kook te brengen. Als het water kookt dan giet je er de pasta in en laat deze koken waarbij je de kooktijd volgt die aangegeven is op het pak (stevig, al dente of zacht).

Pak tijdens het koken van de pasta een schaal en doe er de Ricotta van Galbani in. Kloppen totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg er vervolgens de saus met eekhoorntjesbrood aan toe alsook de tijm en meng opnieuw.

Breng je saus op smaak met zout, peper en specerijen naar keuze en smaak.

Giet je mengsel in een koekenpan en laat het op zacht vuur warm worden waarbij je van tijd tot tijd roert.

Als de pasta eenmaal gekookt is dan giet je ze zorgvuldig af en daarna in een dienschaal. Voeg er je eerder bereide mengsel bij dat de saus met eekhoorntjesbrood bevat, en wel zodra de kooktijd voorbij is.

Meng een laatste keer het geheel om de saus goed te verdelen in je pastagerecht en dien het op.

Dit recept van pasta met eekhoorntjesbrood kan worden gepresenteerd in de vorm van een gratin. Hiervoor doe je ze eenvoudig in een gratinschaal als alles gekookt is en bedek je het met Parmezaanse kaas, geraspte Gruyère of een andere kaas naar keuze en doe je de schaal enkele minuten in de oven totdat er een mooie goudbruine korst is ontstaan.nnJe kunt diverse ingrediënten doen in je saus met Ricotta van Galbani. Je kunt bijvoorbeeld gewoon wat teentjes knoflook toevoegen, wat stukjes ui of sjalot en wie weet wat peterselie.

Als de saus met eekhoorntjesbrood je niet bevalt dan kun je dit recept natuurlijk ook maken met een meer klassieke tomatensaus met als begeleiding wat spekjes.

Tip van Miamissimo

Dit recept kan worden gemaakt met alle soorten pasta. Je kunt deze ook variëren en bijvoorbeeld spaghetti, farfalle, tagliatelle etc. gebruiken.nnJe kunt een toefje verse room toevoegen aan je saus met Ricotta van Galbani om deze nog romiger te maken. Het is ook mogelijk om een scheutje olijfolie toe te voegen om de smaak wat op te halen.nnDit recept maakt melding van het gebruik van een saus met eekhoorntjesbrood. Maar je kunt ook kiezen voor een saus met paddenstoelen naar keuze. Sauzen met truffel of morieljes gaan bijzonder goed samen met divers pastagerechten.

Dit recept delen De link is gekopieerd