Recept

Balletjes met brood en kazen

Balletjes met brood en kazen - Galbani
Preparazione

Probeer dit Italiaanse recept van broodballetjes en kaas uit, gewoonlijk Canederli genoemd, maar ook bekend onder de naam Knödel. Het is een bereiding die verwant is aan de balletjes die je kunt serveren als begeleiding bij een gerecht met saus, bij vlees en salades… Deze bereiding neemt weinig tijd in beslag want het is een heel makkelijk recept.

Snijd het oude brood in blokjes en doe die in een schaal. Maak ze weker met het eerste glas melk. Kies bij voorkeur witbrood. Prak het brood met een vork en voeg er de vooraf geklopte eieren aan toe. Doe er een beetje peper en zout bij. Meng het geheel, bedek het en laat het rusten totdat het brood vochtig en zacht is maar zonder dat het uit elkaar valt.

Pel en snipper een ui en Tiroler spek en bak dit in een koekenpan met toevoeging van olijfolie en boter. Laten afkoelen.

Schenk het andere glas melk in een pan met de Mozzarella Cucina van Galbani en de in blokjes gesneden Gorgonzola D.O.P van Galbani en laat alles smelten op matig vuur. Voeg de zo verkregen bereiding toe aan het met ei vermengde brood. Werk er ook de ui en het spek in en voeg nog wat geraspte nootmuskaat toe. Het deeg moet niet te zacht zijn: voeg eventueel wat bloem toe. Lichtjes zouten.

Maak er vervolgens balletjes van ter grootte van een pruim en kook deze een vijftiental minuten in licht gezouten water tegen de kook aan. Giet ze af met behulp van een schuimspaan, leg ze vervolgens op een schotel en serveer ze met gesmolten boter en geraspte Parmigiano Reggiano D.O.P. van Galbani. Je kunt ook salie toevoegen.

Tip van Miamissimo

Om de Canederli nog smakelijker te maken kun je een vleesbouillon bereiden in plaats van gezouten water om ze in te koken.

Dit recept delen De link is gekopieerd