Recept

Gevulde gegrilde paprika’s

Gevulde gegrilde paprika’s - Galbani
Preparazione

Was de paprika’s zorgvuldig en giet ze af. Droog ze indien nodig af met een doek om er zeker van te zijn dat je niet uitschiet met je mes bij de volgende stap.

Snijd de bovenste delen met de steel af en leg ze apart om later je gerecht af te dekken.

Terwijl je ervoor zorgt dat de paprika’s heel blijven verwijder je de pitten en zoveel mogelijk de binnenste witgekleurde delen. Om dat te doen raden we je aan om een kleine of grote lepel te gebruiken, afhankelijk van hoe groot de paprika’s zijn.

Leg vervolgens je paprika’s op een bakplaat bedekt met bakpapier met de opening naar boven.

Was voorzichtig de verschillende kruiden, giet ze af en hak ze fijn.

Hak ook je bollen Mozzarella van Galbani fijn.

Voeg in een grote kom of schaal de Ricotta van Galbani toe, de eieren, de vooraf gehakte Mozzarella en je mengsel van aromatische kruiden.nn8. Meng dit alles tot je een gelijkmatig mengsel krijgt.

Steek de oven aan en verwarm deze voor tot een temperratuur van 170°C (thermostaat 6).

Voeg in de tussentijd je bereiding op basis van Ricotta toe en de Parmigiano Reggiano D.O.P. van Galbani en meng opnieuw.

Proef je bereiding voor en voeg wat peper en zout naar smaak toe.

Als de farce eenmaal klaar is garneer je er de paprika’s mee met behulp van een soeplepel en vervolgens dek je ze af met de eerder aparte gelegde delen met de steel.

Besprenkel je bereiding met een scheutje olijfolie.

Zet je gerecht in de oven en laat het daar op 170°C gedurende ongeveer 90 minuten. Prik in het hart van de paprika’s om de voortgang van het garen te controleren.

Het is klaar! Je hoeft ze alleen nog maar op te eten.nnDe

Nog origineler: je kunt proberen om je recept van farce te maken met lamsvlees met een origineel resultaat en een gegarandeerd succes!nnJe kunt de farce van de paprika’s ook maken met behulp van tonijn en zo smakelijke paprika’s gevuld met tonijn eten.

Deze met kaas gevulde paprika’s kun je prima vergezellen van rijst, pasta of griesmeel.

Tip van Miamissimo

Om de farce te maken kun je aan je bereiding een beetje rundvlees toevoegen en ook wat uien om een nog verfijnder resultaat te krijgen en zo een heerlijk recept te realiseren van paprika’s gevuld met rundvlees.

Dit recept delen De link is gekopieerd